Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Julkafferep med 14 sorter

torsdag 13 december 2018 23:14

LIDINGÖ MUSEUM. Idag var det Julkafferep på Lidingö museum och ett 40-tal lidingöbor passade på att smaka sig igenom alla de 14 olika sorters hembakta läckerheter som stod uppdukade. Som vanligt var det "kafferepsgruppen" som bakat och skötte serveringen. De som missade luciadagens kakfest får nu vänta till påsken, då det är dags igen.

Kafferepsgruppen fr.v.: Katarina Palmstierna, Kerstin Dillingham, Marianne Lindkvist, Kerstin Larsen, Charlotte Gill och Gunnel Dietmann. Foto: "En kaffedrickare"Kafferepsgruppen fr.v.: Katarina Palmstierna, Kerstin Dillingham, Marianne Lindkvist, Kerstin Larsen, Charlotte Gill och Gunnel Dietmann. Foto: "En kaffedrickare" Hembygdsföreningens ordförande Robert Hallenborg. Foto: Katarina PalmstiernaHembygdsföreningens ordförande Robert Hallenborg. Foto: Katarina Palmstierna

Hembygdsföreningens ordförande Robert Hallenborg passade på att tacka Lidingösidans Jan Sjöberg för det samarbete som Hembygdsföreningen och webbtidningen haft under åren*. "När man läser artiklarna på Lidingösidan får man alltid en känsla av att vara där och att det är förstahandsuppgifter, med andra ord en förtroendegivande journalistik till skillnad från ´fake news´". Jan Sjöberg, som var inbjuden till kafferepet men inte hade någon aning om att han skulle bli avtackad, tackade och sade att Hembygdsföreningen är en av de stora kulturbärarna på ön och att det skulle man fortsätta att värna om.

Många läckra saker fanns att välja på.Många läckra saker fanns att välja på.

Ja, ett kafferep är verkligen kultur och det hade helt stilriktigt dukats med vita dukar, juldekorationer och den finaste kaffeservisen. Det serverade fjorton olika sorters julkakor och kaffebröd, bland annat russinkakor, kaneldrömmar, saffransskorpor, mandelmusslor, saffranskrans, julfruktkaka och strassburgare, för att bara nämna några.

Under kaffet berättade Hembygdsförenings vice ordförande Carl-Henrik Ankarberg om två andra kultursymboler med anknytning till julen - julstjärnan och julkalendern.

*Efter nyår, när Lidingösidan läggs ned, kommer en ny webbtidning med namnet Lidingö Nyheter och med Andreas Lindberg som chefredaktör.

Text: Katarina Palmstierna

Dela Julkafferep med 14 sorter

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google