Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Klaffbrons öppningsbarhet

måndag 10 juni 2013 14:51

Gamla Lidingöbrons klaff har befunnit sig i detta läge sedan 2004.

Gamla Lidingöbrons klaff har befunnit sig i detta läge sedan 2004.

Gamla Lidingöbron. Lidingö stad begär nu att beslutet om Gamla Lidingöbrons öppningsbarhet ska omprövas. I och med att en ny spårvägsbro kommer att byggas och vara klar år 2020 kan frågan om den gamla, rivningsfärdiga brons öppningsbarhet bli en prestigefråga som kostar många miljoner för Lidingö skattebetalare. Nu ska staden därför kontakta länsstyrelsen för att försöka ändra på Miljööverdomstolens dom från 2008, att broklaffen ska vara öppningsbar.

För den som följt debatten på Lidingösidan är stadens kommande ansökan ingen överraskning. Den 30 maj skrev Helena Bargholtz en debattartikel, Det är verkligen att kasta pengarna i sjön som kommenterats av många bl.a. Lidingö stads tekniska chef Pernilla Dufström. Hon skriver att man genom att reparera bron etappvis har en möjlighet att avbryta arbetet om omprövningen går igenom. Kostnaden skulle i så fall begränsas till 11 miljoner kronor.

Gamla Lidingöbrons klaffspann har hållits stängd sedan 2004 eftersom bron var i behov av renovering för att kunna säkerställa den fortsatta driften.

Dela Klaffbrons öppningsbarhet

Kommentarer

Helena Bargholtz 2013-06-11 11:25

Det är glädjande att staden äntligen begär omprövning hos länsstyrelsen av det orimliga beslutet att behöva upprusta broklaffen. Men varför kommer ansökan så sent ? Kravet har varit känt länge. Upprustningen är planerad att börja under sensommaren eller början av hösten. Så nu brådskar det.
Varför har detta blivit ett prestigeprojekt för länsstyrelsen? Länsstyrelsen har väl inget eget intresse av att Lidingö tvingas kasta 11 miljoner i sjön? Jag hoppas verkligen att länsstyrelsens tjänstemän släpper prestigen och hjälper. Lidingös skattebetalare slippa denna omotiverade utgift.
Jag håller tummarna hårt för att stadens begäran ska ge resultat.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google