Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Källängens klass 5 A vidare i "Vi i femman"

torsdag 13 december 2018 07:12

EN AV ÅTTA KLASSER. I tisdags morse fick klass 5A i Källängens skola en glädjechock när det plötsligt kom några personer från Sveriges Radio P4 Stockholm och i direktsändning talade om att klassen nu är en av åtta klasser i P4-området som gått vidare till kvartsfinalen i "Vi i femman 2019".

Klass 5A i Källängens skola har gått till kvartsfinal i "Vi i femman". Foto: KlassfotoKlass 5A i Källängens skola har gått till kvartsfinal i "Vi i femman". Foto: Klassfoto

Klassen trodde först att det hela var ett skämt. De hade visserligen hoppats på att gå vidare men inte riktigt vågat tro på det eftersom konkurrensen är väldigt stor. Men när det stod klart att det var sant så firade klassen med sin mentor Stina och de andra lärarna och rektorer. Det blev Pommac och popcorn och stämningen var euforisk under hela skoldagen. Det säger läraren Daniel Isaksson Norlén, som undervisar i Ma/SO.

5A är alltså en av åtta klasser från Stockholmsområdet som tävlar i kvartsfinalen om vilken klass som går vidare i tävlingen. 5A inleder också tävlandet. Redan den 15 januari möter klassen 5A från Långbrodalsskolan i Älvsjö. Så att det blir en "5A"-klass som vinner är helt klart.

Calle S och Emma representerar klassen i tävlingen. De har lovat att plugga under hela jullovet för att ta klassen till semifinalen. Foto: Klass 5ACalle S och Emma representerar klassen i tävlingen. De har lovat att plugga under hela jullovet för att ta klassen till semifinalen. Foto: Klass 5A

Det blir Calle S och Emma som representerar klassen. De blev lite chockade när beskedet kom men de är väldigt peppade.

- Det är helt orimligt, säger Calle S, som kommer att bli en av de två som representerar klassen. Även Emma är jättestolt. Och båda har nu lovat att plugga över hela jullovet.

- Vi på Källängen är väldigt stolta över eleverna och hoppas hela Lidingö kommer att hålla tummarna för klassen, säger både Daniel Isaksson Norlén, SO-lärare 5A, och Stina Helsén, Mentor 5A.

Bakgrund:
Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963 och nära 70 000 elever från hela landet är med i uttagningstävlingarna. Åtta klasser i varje P4-område i Sverige gör upp om att bli lokala mästare under fyra veckor under januari-februari. Totalt tävlar 200 klasser i Sverige och tre av dem går vidare till Riksfinalen i SVT och SR och gör upp om den slutliga segern.

Dela Källängens klass 5 A vidare i "Vi i femman"

Kommentarer

Birgitta Olsen 2018-12-16 00:48

Grattis och Lycka Till

Anders Wennberg 2018-12-13 08:11

Spännande, lycka till

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google