Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Klockargården fyller Nordiska Museet med fladdermöss

torsdag 18 oktober 2018 11:41

HALLOWEEN. Från onsdag den 24 oktober till och med söndag den 4 november är Nordiska museets stora hall fylld med fladdermöss, spöken och pumpor av olika storlek. Det är elever på Klockargårdens skola som i år ser till så att kung Gustav Vasa, sittande på sin tron, omges av alla läskigheter som tänkas kan under Halloween. 50 rislampor har målats och ljussatts för att skapa mystik och härlig känsla för besökarna, och kanske även för kungen.

Foto: Lena Bergqvist, Nordiska museetFoto: Lena Bergqvist, Nordiska museet Foto: Lena Bergqvist, Nordiska museetFoto: Lena Bergqvist, Nordiska museet

Ett av Nordiska museets uppdrag är att uppmärksamma traditioner som t.ex. Halloween. Samarbetet med Klockargårdens skola är därför en del av Nordiska museets pedagogiska verksamhet att skapa kultur för, med och av barn och ungdom.

Halloweendekorationerna invigs den 24 oktober klockan 17.30 i Stora hallen. Och, just den 24 oktober firar Nordiska museet sin 145:e födelsedag med fri entré och spännande visningar hela dagen, se denna länk.

Foto: Lena Bergqvist, Nordiska museetFoto: Lena Bergqvist, Nordiska museet Foto: Lena Bergqvist, Nordiska museetFoto: Lena Bergqvist, Nordiska museet

Dela Klockargården fyller Nordiska Museet med fladdermöss

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google