Väder Lidingö

Lidingö söndag 16 maj 2021 v. 19

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Långa horn, långt hår

lördag 26 maj 2018 11:18

HIGHLAND CATTLE. På ett stort elinhägnat område mellan Gråviken och Hustegaholm betar sedan några dagar två kor och en kviga av rasen Highland cattle. De hjälper till att under sommaren hålla landskapet öppet. Vid Långängskärret är det nu tredje året som den bruna stuten Eddie och den svarta kon Matilda blivit ett naturligt inslag. Bo Vading såg de långhornade djuren, men såg de honom?

Vem där? Foto: Bo Vading, piqs.seVem där? Foto: Bo Vading, piqs.se Här betas det nära Elfviksleden. Foto: Bo VadingHär betas det nära Elfviksleden. Foto: Bo Vading

De sammanlagt fem betesdjuren hjälper till att hålla landskapet öppet och håller undan vass och strandvegetation. På sikt ger de betade strandängarna ett rikare fågelliv.

Det är tillåtet att gå i hagarna men man måste se till att grindarna är stängda och att hundar är kopplade. Elstaketen runt hagarna drivs av solceller.

Djuren kommer från Naturskog AB och vid Gråviken sköts den dagliga tillsynen och kontroll av vattenledning/vattenkoppar av Jobbforum. Vid Långängskärret är det Stockby Ridskola som sköter tillsynen.

Foto: Bo VadingFoto: Bo Vading

Dela Långa horn, långt hår

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google