Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lastcykeln "Velove" kommer till Lidingös cykeldag i morgon

fredag 26 april 2013 00:01

Lastcykelprototypen Velove, fotograferad under resan mellan Göteborg och Lidingö. Foto: Johan Erlandsson

Lastcykelprototypen Velove, fotograferad under resan mellan Göteborg och Lidingö. Foto: Johan Erlandsson

Lagom till att Lidingös cykeldag invigs i morgon kommer Johan Erlandsson att trampa in med sin lastcykel “Velove” framför stadshuset. Han startade i Göteborg i söndags och har kört på både små leriga vägar och stora asfalterade. Under resan har han skrivit om trampandet (och lastcykelns elassist) på sin blogg och även lagt in bilder och korta filmsnuttar. “Velove” är en prototyp som har stor lastförmåga. Hans resa till Lidingö är en testtur men också en resa för att visa på möjligheten att ta sig fram bekvämt med last på ett resurs- och energisnålt sätt. Lidingöborna får chansen att själva testa cykeln under lördagen.

Johan Erlandsson beskriver själv sin bakgrund så här: Jag har en teknologie licentiatexamen från Chalmers från avdelningen för miljösystemanalys. På Chalmers var jag med i ett forskningsprojekt om miljöinformation i produktkedjor. Från början är jag civilingenjör i Industriell ekonomi, och har jobbat som IT- och managementkonsult. Gillar cyklar, teknik och tomatodling.

Samtidigt är han redaktör, huvudskribent och moderator på forumet för hållbar konsumtion, Ecoprofile. Sedan hösten 2012 ägnar han sig åt två nystartade cykelverksamheter, Velove lastcyklar och MoveByBike cykelåkeri i Göteborg.

Johan Erlandsson. Foto: Privat

Johan Erlandsson. Foto: Privat

Dela Lastcykeln "Velove" kommer till Lidingös cykeldag i morgon

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google