Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö Galleria ger Torsvik mer liv

fredag 2 september 2011 00:01

Lidingö-Galleria-071.jpg
Om en knapp vecka slår Lidingö Galleria i Torsvik upp dörrarna. Ännu återstår dock en del att göra.

Torsdag den 8 september är det dags för nästa affärspremiär på Lidingö. Då öppnar Lidingö Galleria i Torsvik med restaurang, café, kläder för stora och små, glasögon och filmuthyrning.
– Vår målsättning är att göra Torsvik till ett bra närcentrum säger optikern Roland Rothman på Synsam, som tillsammans med fatighetsägaren Johan Näsström sedan ett år arbetat med att omvandla den stora butiksytan till en ny mötesplats på Lidingö. Vi vill att alla ska få lite “happy feeling” när de är här. På invigningsdagen är gallerian öppen mellan 10 och 22.

Lidingö-Galleria-071.jpg
Om en knapp vecka slår Lidingö Galleria i Torsvik upp dörrarna. Ännu återstår dock en del att göra.

Torsdag den 8 september är det dags för nästa affärspremiär på Lidingö. Då öppnar Lidingö Galleria i Torsvik med restaurang, café, kläder för stora och små, glasögon och filmuthyrning.
- Vår målsättning är att göra Torsvik till ett bra närcentrum säger optikern Roland Rothman på Synsam, som tillsammans med fatighetsägaren Johan Näsström sedan ett år arbetat med att omvandla den stora butiksytan till en ny mötesplats på Lidingö. Vi vill att alla ska få lite “happy feeling” när de är här. På invigningsdagen är gallerian öppen mellan 10 och 22.

Lidingö-Galleria-015.jpg
“G”-et i gallerians skylt kommer att ändra färg under dygnet, berättar Johan Näsström.

Lidingö Galleria har drygt 1000 kvaratmeter försäljningsyta och cirka 800 lager och personalutrymmen. Väggarna mellan butikerna går bara en dryg meter upp vilket ger en luftig känsla. I mitten av gallerian finns en öppen yta där fåtöljer och bord placerar.

- WiFi finns i lokalerna så man kan sitta ner en stund och arbeta med sin dator, säger Roland Rothman. Vi har redan nu en webbsida och, naturligtvis, ett Facebook-konto. Och de som vill kan ladda ner en särskild Rabble-app i sin iPhone för att få erbjudanden från butikerna.

- Gallerian är, faktiskt, inte helt utbyggd. Mitt inne i lokalerna finns ett 60 kvadratmeter stort affärsutrymme som vi har “i reserv”, säger Roland Rothman. Kanske frågar vi kunder om de saknar något här. Då har vi möjlighet att komplettera vårt utbud.

Mellan gallerian och Superstore har man nu tagit upp en stor gång. De som kör ner i garaget i Torsvik kan alltså gå inomhus och handla både mat och andra varor och kanske ta en kopp kaffe mitt i vinter, utan ytterkläder.

I och med att Lidingö Galleria invigs om en vecka kommer det att finnas 18 olika affärsverksamheter i Torsvik. I Lidingö centrum finns 42 olika företag och utmed Stockholmsvägen drygt 10. Det betyder att på en sträcka av 800 meter finns ett 70-tal butiker, ett centrum man lätt kan nå genom att gå. Och stadens planer innehåller både överdäckning och upp emot 3000 bostäder på just dessa 800 meter.

Lidingö-Galleria-025.jpg
Fr.v Edvard Ekberg, Hemmakväll, Roland Rothman, Synsam, Johan Näsström, fastighetsägare, Eva Olsson, Synsam, Joacim Bergström, byus och Mia Brundin, byus.

Butikerna i Lidingö Galleria

Fram till dess att Lidingö centrum stod klart 1995 låg både biblioteket och systembolaget i Torsvik. När de flyttade till det nya centrumet blev det plötsligt lite tomt i Torsvik. De stora butiksytorna har under åren hyrts av företag med olika inriktning, men ingen verkar ha lyckats helt och hållet. Långa tider har där inte funnits någon verksamhet alls.

När därför Lidingö Galleria med sex olika verksamheter nu öppnar i lokalerna blir det en helt ny inriktning och bredd. Cafélivet på Lidingö får sig med all säkerhet en skjuts framåt i och med att kaffekedjan Wayne´s Coffee öppnar. Närmaste granne blir The Soul Kitchen, med både bar och en restaurang som serverar internationell mat från bl.a. Libanon. Det finns även take away-alternativ. Till nästa sommar blir det också en uteservering på torget.

Modebutiken byus, som ligger i Lidingö centrum, öppnar en ny butik i Lidingö Galleria. Byus har funnits på Lidingö i 26 år och har förutom centrumbutiken även ett “interiör & showroom” i Centrumpalatset på Vasavägen. Nu öppnas alltså den tredje butiken.

Även modebutiken för barn och ungdomar, guapos, flyttar in i gallerian. Guapos betyder ungefär “snygg” på spanska och är det nya namnet på butiken Barnriket, som under 16 år funnits vid Hotell Foresta. Barnriket flyttar alltså och byter namn.

Lidingö-Galleria-040.jpg Ewa Brander, guapos, planerar för fullt.

- Är jag inte här i Torsviks centrum så blir jag helt isolerad, säger Ewa Brander, som driver guapos. Det är ju här i Torsvik det ska byggas bostäder och affärer, så här måste butiken ligga.

Hemmakväll är ett annat välkänt företagsnamn på ön. Butiken ligger granne med biografen Grand och öppar nu ännu en videobutik i den nya gallerian. Affärsytan blir dubbelt så stor, sortimentet breddas och “fredagsmyset” med både hyrfilm och godis får alltså större plats. De gamla butiken har man kvar.

Synsam har funnits på Lidingö sedan 1966, sedan 1995 i centrum. Nu är det dags att öppna ännu en butik med ett breddat urval av både tjänster och produkter.

Lidingö-Galleria-037.jpg
Projektledaren Roland Rothman, Synsam, har en jäktig vecka framför sig.
- Gallerian kommer att bli en härlig mötesplats för både ungdomar och familjer, säger han. Och vi kommer att ha ett event här varje månad.

Dela Lidingö Galleria ger Torsvik mer liv

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google