Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö Gille ger sitt stöd till Lidingö Nyheter

lördag 24 november 2018 22:31

"Lidingö behöver ett forum för information och debatt om vad som händer på, och utvecklingen av, Lidingö. Sedan Lidingö Tidning lagts ner är Lidingösidan det enda forum där detta sker. Därför vill Lidingö Gille stödja en fortsättning av Lidingösidan, när den läggs ner vid årets slut, i form av Lidingö Nyheter". Det skriver Lidingö Gilles ålderman (= ordförande) Rutger Palmstierna i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Därför har Gillets styrelse – Gillenämnden – enhälligt beslutat att ge ett bidrag på 10 000 kronor till stödet för en smidig övergång vid årsskiftet till, och fortsatt utveckling av, Lidingö Nyheter. Vi hoppas samtidigt att övriga föreningar på Lidingö också vill stödja detta projekt efter förmåga, för vårt samhälles bästa".

Fakta:
Lidingö Gille bildades 1911 som Lidingö Villastads Gille, en diskussionsklubb med starkt kommunalt intresse, som alltså diskuterade Lidingöfrågor, som bron, skolan, stadsplaner m.m. 1927 blev gillet Lidingö Gille, och har genom sin historia haft ett intresse för, och velat stödja hela Lidingös utveckling. Exempelvis har Gillet de senaste åren bekostat en högtalaranläggning till Musikskolan och nya segel till jollarna i Jolleseglarnas ungdomsverksamhet. Gillet träffas varje månad för en middag följd av ett intressant föredrag av någon av de nära 200 Gillebröderna.

Dela Lidingö Gille ger sitt stöd till Lidingö Nyheter

Kommentarer

Andreas Lindberg 2018-11-25 08:06

Fantastiskt! Det här betyder mycket för Lidingö Nyheter. Vi har med detta generösa bidrag passerat hälften av de pengar vi behöver för att komma igång. Ja, tänk om fler föreningar på ön kan bidra, det vore toppen. Föreningarna på Lidingö gör många viktiga insatser. De behövs och ett oberoende nyhetsforum behövs!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google