Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingö särskola och Käppalaskolan med Kuben i Kungsträdgården

fredag 31 augusti 2018 09:08

FREDAG OCH LÖRDAG. Under det gångna läsåret har elever på Lidingö särskola och Käppalaskolan samarbetat kring mänskliga rättigheter och mänskliga skyldigheter som deltagare i Raoul Wallenberg Academys skolprogram “Kuben”. Nu har kuben, som är inredd med elevernas tolkningar av de två mänskliga rättigheter som skolorna fokuserat på, flyttats till Kungsträdgården där eleverna visar upp den för allmänheten mellan den 30 augusti och 1 september klockan 11 till 18.

Eleverna på Lidingö särskola har skapat en egen kub som ska bli ett tryggt hem för Vargen, Lille Skutt och Bamses vänner. Foto: Lidingö särskolaEleverna på Lidingö särskola har skapat en egen kub som ska bli ett tryggt hem för Vargen, Lille Skutt och Bamses vänner. Foto: Lidingö särskola

Hela ”Kubprogrammet - Varje människa kan göra skillnad” består av 30 stycken stora svarta kuber i stål, fördelade på 30 skolor i Sverige och utomlands. Varje kub representerar en av de 30 mänskliga rättigheterna.

De två Lidingöskolorna har delat på en stor svart kub i stål under det gångna läsåret och turats om att ha den fysiskt hos sig. De har arbetat med artikel 3 - “Rätten till ett tryggt liv” respektive artikel 14 - ”Rätten till asyl i andra länder”. Klass 1-3 i Lidingö särskola har fokuserat på begreppet trygghet. Med Bamse och hans vänner har eleverna skapat en egen kub som ska bli ett tryggt hem för Vargen, Lille Skutt och Bamses andra vänner. Elever och lärare har utforskat och reflekterat över vad man kan behöva för att vara trygg, till exempel säng, lampor, värme och kläder.

Invigningen av den fysiska kuben i stål var gemensam för skolorna och hölls i maj på Käppalaskolan, se denna länk.

Bilder från Kungsträdgården:

Foto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg AcademyFoto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg Academy Foto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg AcademyFoto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg Academy Foto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg AcademyFoto: Martina Högberg, Raoul Wallenberg Academy

Dela Lidingö särskola och Käppalaskolan med Kuben i Kungsträdgården

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google