Väder Lidingö

Lidingö söndag 29 januari 2023 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö stads almanacka tillbaka nästa år

fredag 25 november 2011 14:55

Återkommer 2013. Arkivbild.

Återkommer 2013. Arkivbild.

Trycket blev för starkt. 2013 kommer stadens almanacka att åter delas ut till alla hushåll på ön.
– Många lidingöbor har hört av sig och berättat hur mycket de uppskattar kalendern, säger kommunalrådet Paul Lindquist (M).

Som Lidingösidan kunde meddela redan den 19 september kommer staden inte att dela ut någon almanacka för år 2012. Tekniska förvaltningens pengar räckte inte till att finansiera utskicket. Men efter att många har hört av sig (se t.ex. kommentarerna på Lidingösidan) ändrar sig staden.

– Många lidingöbor har hört av sig och berättat hur mycket de uppskattar kalendern och den information den innehåller. Vi tar till oss detta och har därför beslutat att kalendern ska ges ut igen från nästa år, säger Paul Lindquist.

Finansieringen kommer i fortsättningen att vara en fråga för kommunstyrelsens budget.
– Till 2012 är det för sent att hinna göra något, men om ett år kommer 2013 års almanacka. Kanske finns det även företag på ön som vill vara med och sponsra, säger Paul Lindquist.

Den information som kalendern brukat ha kommer i år spridas via hushållstidningen Vårt Lidingö som kommer med ett nummer till alla hushåll i början av december.

Dela Lidingö stads almanacka tillbaka nästa år

Kommentarer

Johannes 2011-12-06 23:59

Jag håller med Tore helt och hållet här. Självklart bör man använda upphovsrättsfria bilder om de är av tillräckligt hög kvalitet. Fotograferna som släppt sina bilder under en fri licens har utfört en väldigt generös handling, och användning av bilder med dylika licenser bör uppmuntras.

Kerstin Norberg 2011-12-05 16:50

Lidingö vill ju vara företagarvänligt och sägs måna om småföretagarna. Här på Lidingö har vi en jätteduktig fotograf i Eddie Granlund, som tidigare har stått för bilderna i almanackan, och som också ligger bakom vykortsbilderna från Lidingö. Därför tycker jag att staden ska fortsätta att gynna sina egna företagare i stället för att utnyttja så kallade upphovsrättsfria bilder, vilket är ett snyltande på de fotografer som ska leva på sitt yrke.

Tore 2011-12-02 22:45

Varför tycker Norberg att mitt förslag “luktar illa”?

Kerstin Norberg 2011-11-26 09:03

Att inte en rik kommun som Lidingö skulle ha råd att betala en fotograf för upphovsrätten till de vackra lokala bilderna är rätt bedrövligt, så Tores förslag luktar illa.

Jeanette 2011-11-25 20:27

Kul att kalendern kommer tillbaka, den har jättevackra foton, men snälla, snälla, ändra utformningen så att man tydligt ser vilken veckodag det är, det vill säga, gör rader som börjar med måndag och slutar med söndag. Då får man en känsla för vilken veckodag man har något inplanerat även om man glömt datumet. Tack!

Tore 2011-11-25 16:09

Ett sätt att pressa kostnaderna för kalendern, är att använda upphovsrättsfria bilder från http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Liding%C3%B6

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google