Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Lydén 20 nov 21:21 om Hjälp till att låta Lidingösidan leva vidare!

Nu är Lidingöalmanackan för 2018 klar

torsdag 30 november 2017 13:49

KOSTAR 10 KRONOR. Under denna vecka börjar 2018 års Lidingöalmanacka säljas på Lidingö museum och hos ICA Rudboda. Liksom förra året har Bo Vading (välkänd fotograf för Lidingösidans läsare) tagit bilderna. Texterna är skrivna av Hembygdsföreningens Margareta Borgelin. Kostnaden är som förra året, alltså 10 kronor. Hela överskottet går till Lidingö Hembygdsförening.

Dagens två lidingöbroar vid sommarsolståndet 2017 är juni månads bild. Foto: Bo VadingDagens två lidingöbroar vid sommarsolståndet 2017 är juni månads bild. Foto: Bo Vading

Lidingö stad meddelade i november 2016 att tekniska kontorets kostnad för att framställa och distribuera stadens almanacka, som gick till alla hushåll på ön, var för hög och att det därför inte skulle komma någon ny för 2017. Kostnaden beräknades till cirka 270 000 kronor.

Istället startade Hembygdsföreningen ett samarbete med ICA Rudboda vilket resulterade i att ICA:s kalender fick en lokal utformning i just Rudbodaområdet. Och nu är det dags igen.

I år finns texter för varje månad om olika delar av Lidingö, som kyrkogården, Rudboda gård, Rudbodakärret, idrott av olika slag, Elfvik, alla broarna till ön, Kyrkviken, Millesgården, om Lidingö som sommarort, Täcka udden, Trasthagen och om öarna som tillhör Lidingö.

Almanackan säljs på Lidingö museum, öppet tisdag, torsdag, lördag och söndag mellan 12 och 15. Den säljs även av Hembygdsföreningen under Julmarknaden den 9 december i Hästskojarparken.

Dela Nu är Lidingöalmanackan för 2018 klar

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google