Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 juli 2021 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingöbanan får nya ersättningsbusslinjer

torsdag 19 september 2013 14:37

21 X blir en ersättningslinje som endast går i högtrafik på vardagar, från den 29 september.

21 X blir en ersättningslinje som endast går i högtrafik på vardagar, från den 29 september.

Som Lidingösidan redan meddelat, se artikel 27 augusti, kommer ersättningsbussarna för Lidingöbanan att slås samman till en enda. Samtidigt kommer morgon- och kvällstrafiken att kompletteras med extrabussar. Allt startar söndag den 29 september och ska sedan fungera fram till “Nya Lidingöbanan” börjar rulla vid årsskiftet 2014/2015.

Hållplatsen vid Högberga, som skapat trafikproblem, flyttas till Seglarvägen från den 29 september.

Den nya busshuvudlinjen kommer att heta 21, vad annars. Den ska rulla hela vägen, från Ropsten till Gåshaga, via Drottningvägen, Baggeby, Bodal, Bodals skola, Larsbergs station och de övriga hållplatser som buss 21X (se nedan) stannar vid, med 10-minuterstrafik under större delen av trafikdygnet, varje dag. Under vardagarnas rusningstrafik, på morgnar och kvällar, sätts snabbussarna 21R och 21X in som förstärkning.

Busslinje 21R går från Gåshaga mellan 07.00 och 08.40. Den stannar vid Talludden, Käppala, Tykövägen, Centralvägen, Aga, Drottningvägen och Ropsten och kör alltså Gåshagaleden till Södra Kungsvägen.

Busslinje 21X går från Gåshaga mellan 07.00 och 08.40 till Talludden, Käppala, Brevik, Seglarvägen, Tykövägen, Centralvägen, Aga, Drottningvägen och Ropsten. Under eftermiddagarna, mellan cirka 14.30 till 18.50 går den från Ropsten till Gåshaga och stannar på samma ställen som på morgonen, med tillägget Gåshaga strand.

Busslinje 21L, som idag går mellan Ropsten och Lerbovägen dras in, liksom skolbuss 21S, som går från Gåshaga till Lidingö centrum. De som åkt med 21S får istället ta buss 21 och byta i Brevik till 201.

Nattbussen 291 går som vanligt och SjöVägen, från Larsbergs brygga, går också som vanligt.

Grafisk bild över de nya linjerna. Tyvärr lite svårläst, men snart kommer de nya tidtabellerna att finnas tillgängliga och då syns allt mycket bättre :-)

Grafisk bild över de nya linjerna. Tyvärr lite svårläst, men snart kommer de nya tidtabellerna att finnas tillgängliga och då syns allt mycket bättre :-)

Dela Lidingöbanan får nya ersättningsbusslinjer

Kommentarer

Marianne 2013-09-24 17:18

Snart kommer den första halkan, ni vet den där som kommer som en överraskning varje år i okt/nov. Enligt viss kunskap lär den dyka upp även i år.
Jag skulle önska att hastigheten på bron sänktes till 50/km i tim från stadsgränsen ner till Ropsten. Även de som skall in mot Stockholm klarar sig på den hastigheten.

Avenna 2013-09-22 09:39

Om en vecka kommer bussar att passera Christinaskolan var 10:e minut – fint så. Men nu måste man också tänka på alla gångtrafikanter i området! Till och från skolan går 250 ganska små barn, många trafikomogna, morgon och kväll. Så nu är det hög tid för kommunen att se över hastighetsbegränsningarna! Vi behöver ha max 30 km/h utmed Larsbergsvägens nedre del!

Dag Lofalk 2013-09-20 11:14

SL påstår i sitt material att de lyssnat på sina resenärer när de gör ändringar i trafiken.
Det vore intressant att höra om de lyssnat på de c:a 2000 personer som bor runt vändslingan i Larsberg.

Den omläggning av hållplatser som innebär att bussen 21L inte längre går till vändslingan har försämrat det för en stor del av resenärerna i Larsberg.

Generellt ser det ut som SLs ersättningstrafik betraktas som en tillfällig lösning då man stängt av trafiken på Lidingöbanan några dagar.
Lidingöborna kommer vara tvungna att leva med omställningen under flera år och det är rimligt att SL ser till att hantera ersättningstrafiken därefter.

Ordentliga hållplatser med väderskydd, rätt skyltade bussar, linjesträckningar som är rimliga där man faktiskt lyssnar på de passagerare det berör.

Det kan inte ha kommit som en överraskning för SL att trafiken skulle ersättas med bussar och det har funnits gott om tid för planering.
Dessvärre ser det ut som man inte planerat överhuvudtaget.
Passa nu på att VERKLIGEN lyssna på de resenärer som berörs och se till att få ordning på hållplatser och väderskydd!

Karin 2013-09-19 17:49

SL bör också göra något åt de provisoriska busshållplatserna. En morgon var det en 25 personer som stod och uppradade och väntade på bussen vid Centralvägen, farligt nära körbanan. Hur blir det sen i vinter undrar många?

Marianne Alin 2013-09-19 15:54

Äntligen!

SL måste se till att bussarna är tydligt skyltade, vilket de dessvärre inte varit alla ggr idag. Inte ens med ett liten papperslapp i framrutan. Bussar har tom skyltats om under resans gång.

Nu ser vi fram mot bättre tider.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google