Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Lidingöborna oroade för bostadsinbrott

måndag 19 mars 2018 11:41

MEN, HÖG KOLLEKTIV STYRKA. Våren 2017 genomförde Stockholms stad en s.k. trygghetsmätning. Det var fjärde gången som mätningen gjordes och denna gång inkluderades även Lidingö. På Lidingö är 31 procent av invånarna oroade för bostadsinbrott. I t.ex. Bromma är motsvarande siffra 27 procent och i hela Stockholm 22 procent. Men enligt statistiken inträffar fler inbrott i Bromma. På ön inträffade 369 bostadsinbrott per 100 000 invånare år 2017, i Bromma 477. Siffran för Stockholm var 313.

- Den här mätningen är ett bra verktyg för oss i det förebyggande arbetet. Det ger oss underlag för hur vi bäst fördelar resurserna och hur vi från stadens sida effektivast samverkar med polisen och andra aktörer, säger Anna Sundin Adolfsson, som är Lidingö stads preventionssamordnare, i ett pressmeddelande.

"Kollektiv styrka" eller den informella sociala kontrollen som visar hur starkt engagerat civilsamhället är, har också mätts i undersökningen. På Lidingö är resultatet 35 poäng av max 48. Bromma, Östermalm och Stockholm får inom samma mätområde 33, 31 respektive 30 poäng.

Nästa gång trygghetsmätningen genomförs är om tre år.

Dela Lidingöborna oroade för bostadsinbrott

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google