Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Lidingöloppet har 30 hjärtstartare längs spåret

fredag 20 september 2013 00:01

Hjärtstartarens trådar är fastsatta nu är startaren klar att användas.

Hjärtstartarens trådar är fastsatta nu är startaren klar att användas.

Under förra årets Lidingöloppshelg drabbades tre personer av hjärtstopp i samband med tävlingarna. I år har Lidingöloppet, tillsammans med Hjärt-Lungfonden och Juhaniterhjälpen, placerat sammanlagt 30 hjärtstartare utmed spåret för att hjärtsäkra hela evenemanget.

Hjärtstartarna finns dels vid målområdet i Grönsta, på Lidingövallen och Koltorp, men också ute längs spåret. Frivilliga från Juhaniterhjälpen och Röda Korset är utbildade för att hantera hjärtstartarna ifall det behövs.

– Inga deltagare eller åskådare ska behöva dö av plötsligt hjärtstopp under ett motionslopp. Med hjärtstartare och utbildade volontärer på plats kan vi rädda liv, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

– Lidingöloppet har i år över 44 000 deltagare och minst lika många besökare. Genom att arbeta för att hjärtsäkra evenemanget är Lidingöloppet i framkant vad gäller hälsa och välmående för deltagare och besökare. Det är ett mål Lidingöloppet arbetat mot väldigt länge och kommer att fortsätta arbeta med, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Dela Lidingöloppet har 30 hjärtstartare längs spåret

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google