Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingös fältkuratorer har redan gjort skillnad

lördag 15 december 2018 10:08

Sedan september har tre fältkuratorer, anställda av staden, arbetat på Lidingö. Uppdraget har varit att ge råd och stöd till barn, ungdomar och även föräldrar. Fältkuratorerna samverkar med olika verksamheter, till exempel polis och nattvandrande föräldrar och rör sig i miljöer där ungdomar vistas. Fortfarande är de inne i en uppbyggnadsfas av verksamheten men har redan kunnat göra skillnad, se denna länk från 8 november.

De tre fältkuratorerna. Fr.v. Linnea Hagström, Phillip Uriri och Sabrina Abidi. Foto: Lidingö stadDe tre fältkuratorerna. Fr.v. Linnea Hagström, Phillip Uriri och Sabrina Abidi. Foto: Lidingö stad

Satsningen på fältkuratorer är ett led i stadens arbete med att bekämpa droganvändning bland Lidingös ungdomar. För att lyckas gäller det att lära känna ungdomarna och de miljöer de rör sig i.
– Vi möter ungdomar i skolorna och vi träffar olika verksamheter inom staden. Vi har redan varit delaktiga i att hantera svåra situationer. Det känns som ett viktigt uppdrag, säger Linnea Hagström, en av fältkuratorerna, i pressmeddelande från Lidingö stad.

– Fältkuratorerna finns där barn, ungdomar och föräldrar finns. Jag tror att närvaron är ett framgångskoncept och vi vet att det förebyggande arbetet är oerhört viktigt. Detta är en strategisk satsning och vi kommer noga att följa upp resultatet säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Dela Lidingös fältkuratorer har redan gjort skillnad

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google