Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingös fem badplatser

tisdag 17 juli 2018 14:33

KAN GE SVALKA. Termometern pekar just nu på plus 32 grader... På Lidingö finns fem officiella badplatser och vid de mätningar av vattentemperaturen som gjordes igår hade Kottlasjön en temperatur på 24 grader. "Kallast" var vattnet vid Käppalabadet som noterade 20 grader. Fågelöuddebadet hade 21 grader, Södergarnsbadet 21,5 grader och Sticklingebadet 23 grader.

Länk till Lidingö stads sida med information om baden och hur man tar sig dit, finns här.

För den som vill se de senaste uppgifterna om vattenkvalitén vid de fem badplatserna finns här en länk till Havs- och vattenmyndighetens sida (där man kan klicka sig fram). På sidan kan man se att fyra av fem bad på ön har fått klacificeringen "Utmärkt kvalitet" och ett, Käppalabadet, som ligger vid den stora farleden, har "Bra kvalitet".

Lidingö fen badplatser. Karta: Havs- och vattenmyndighetenLidingö fen badplatser. Karta: Havs- och vattenmyndigheten

Dela Lidingös fem badplatser

Kommentarer

paul matell 2018-07-18 12:04

Hej Anna, Staden har ingen skyldighet att ta vattenprover utanför badplatser. Däremot att informera om vattnet är förorenat. Pågående och nerlagda industriverksamheter med riskklass 1-4 (MIFO-databas) inventerades på 90-talet och gifter har under lång tid spridits via dagvattenbrunnar och tippar. Lidingö har flera mer eller mindre lyckade exempel på sanerad industrimark nära kustvatten och sjöar. Det är mycket dyrt och svårt att sanera gamla miljösynder så Axel Wallengrens skrift från 1894, En vhar sin egen professor har fortfarande hög relevans då Falstaff, Fakir påstår att "vatten är ett farligt gift vilket omger Visby stift"

Paul Matell 2018-07-18 06:54

Tack Jan och Lidingösidan för samlad information. På stadens hemsidor är det olika förvaltningar som inte har samordnat sig vilket försvårar för oss som vill svalka oss utan att riskera magsjuka.

Har restaureringen av Kottlasjön förbättrat siktdjupet?
Kottlasjöns vänner kämpade 10 år för att binda bottensediment. Fungerade metoden?

Anna Brunskog 2018-07-17 19:27

Finns det några mätningar på vattnet vid Dalénum? Det är många som badar vid kajen där. :-)

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google