Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

"Lokala nyheter behövs"

onsdag 12 december 2018 06:44

"Som lidingöbo sedan 1947 måste jag meddela följande…
Jag vet inte hur jag skulle kunna klara dagen om jag inte visste vad som hände i min närmaste värld. Är det en åldersrelaterad noja, eller något man bara lärt sig leva med? Men information och kommunikation har varit basen i mitt yrkesliv.

Hur som helst – efter år av livet med gamla hederliga Lidingö Tidning och Lidingö Nyheter (på 60-talet, tror jag), så har en titt på Lidingösidan kommit att bli daglig rutin sedan många år.

Modern, informativ, lättillgänglig och viktig. Oavsett sport-, kultur- och lokal nyhetsbevakning så är lidingosidan.se oslagbar!

Lidingösidan var ju exempelvis först med att berätta om ”de fyra kommunalrådens” klantiga start på denna mandatperiod (hoppas alla avgår). Om inte Lidingösidan funnits, vem hade skrivit om detta? Lokal nyhetsbevakning behövs!

När nu beundransvärde Jan Sjöberg, som oförtrutet jobbat med att förse oss lidingöbor med bredaste möjliga lokalinformation, väljer att lämna över stafettpinnen till nya krafter, så känns det för mig helt naturligt, att stödja de nya ”hantverkarna” bakom Lidingö Nyheter med ett bidrag så att vi inte drabbas av nyhetstorka. Lycka till Andreas Lindberg och ditt engagerade team!"

Anders Odéen

"Stöd de nya ´hantverkarna´ bakom Lidingö Nyheter", säger Anders Odéen."Stöd de nya ´hantverkarna´ bakom Lidingö Nyheter", säger Anders Odéen.

- o - o - o -

41 850 kr i bidrag. Lidingö Nyheter har nu drygt 8 000 kr kvar till målet på 50 000 kr. 96 personer har deltagit i insamlingen och de flesta ger 250 kr var. Du bidrar till Lidingö Nyheter genom att swisha till 123 253 55 99, eller via bankgiro 440-4778 (Alinea Förlag). Både små och stora bidrag är välkomna. Skicka ett mejl, eller ring den nye redaktören Andreas Lindberg om du undrar över något: 0708-65 85 84. andreas@alinea.nu

Dela "Lokala nyheter behövs"

Kommentarer

Roger Hofflander 2018-12-12 21:56

Som ny Lidingöbo sedan 2 år har Lidingösidan varit en självklar del av min vardag. Självklart stödjer jag också Lidingö Nyheter.

Andreas Lindberg 2018-12-12 16:48

Tack Anders för ditt inlägg! Det är just därför jag kommer att ta över redaktörsskapet. Jag tror det är många som tycker att lokala nyheter är viktigt. På kontot har det bara idag kommit in 5655 kr från 24 personer, så det verkar som det är fler som tycker så. Tack alla för alla bidrag!

Margareta Borgelin 2018-12-12 15:12

Därför behövs Lidingö Nyheter, som efterföljare till Lidingösidan

Instämmer med många lidingöbor i ett Stort tack till Jan Sjöberg som på ett fantastiskt sätt drivit Lidingösidan under många år.

Mycket glädjande att Andreas Lindberg med team nu tar över, beredda att ge oss Lidingö Nyheter. Känns helt rätt att bidra med en peng så att ni kan starta! Hoppas fler känner likadant!

Här några av mina synpunkter på varför en tidning av det här slaget behövs:
* För att förmedla lokala nyheter - händelser, evenemang - som knappast skulle nå oss på annat sätt.
* För att rapportera om politiken och från Stadshuset. Hur ser planerna ut för byggande och upprustning av stadsdelar? Vad planeras inom trafik, skola, vård, omsorg m.m. Vilka beslut fattas. Visst finns info att få genom t ex stadens anslagstavla – men kanske inte så lätt tillgänglig.
* För att berätta om öns kultur- och idrottsföreningar med mångsidig och spännande verksamhet som skapar engagemang och förtjänar att lyftas fram.
* För att ge lidingöbor möjlighet att delta i diskussion om det som intresserar oss. Lidingösidan har genom insändarforum, gett många chans att debattera i angelägna frågor. Många som kanske annars inte skulle gjort sin röst hörd.

Margareta Borgelin

Ingela Danielsson 2018-12-12 09:06

Håller helt med Anders Odéen. Lidingösidan med Jan Sjöberg har varit en fullträff, tack!, och helt klart nu viktigt stödja Lidingö Nyheter.

paul matell 2018-12-12 08:52

Att bara 96 personer bidraget till en livsviktig fortsättning på Jans storartade insats måste vi ändra på. Om 150 personer skickar in 55 kr var så är framtiden tryggad för en ny spännande tjänst! Häng på och glöm inte bort att allt som är gratis har en baksida som du inte har en susning om.
Glad Lucia och God Jul

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google