Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 augusti 2022 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Gustaf Fredriksson 2 jul 22:37 om Debatt: Öppenhet gör Sverige attraktivt

Man påkörd av Lidingötåget

lördag 1 december 2012 12:26

Strax efter klockan 11.30 fick räddningstjänst och polis larm om att en man i 30-årsåldern fallit ned på Lidingöbanans spår vid Baggeby station. Mannen blev allvarligt skadad när han därefter påkördes av tåget. Det hela bedöms som en olyckshändelse, säger polisen, sedan man talat med flera personer som såg händelsen.

Enligt personer på plats fick mannen först hjälp med att ta sig upp från spåret till en bänk i närheten. Kort därpå reste han sig och ramlade åter ner igen i samband med att tåget kom.

Mannen är förd till sjukhus med ambulans.

Trafiken mellan Ropsten och AGA ersätts för närvarande av bussar med anledning av olyckshändelsen. Klockan 13.07 kom trafiken åter igång på hela Lidingöbanan.


Uppdaterad 2 december: Mannen skadades så allvarligt att han avled. Han dödförklarades på sjukhuset. Enligt polisen var mannen påverkad.

Dela Man påkörd av Lidingötåget

Kommentarer

Mattias 2012-12-04 18:17

“Och inte är det lätt att i ett akut läge veta om man först ska ringa polisen eller trygghetscentralen”

Vid akut fara för liv eller då du eller någon skadat sig så allvarligt att det krävs ambulans, räddningstjänst, brandkår, polis ring SOS Alarm (112) som kallar ut rätt resurser!

Trygghetscentralen kan du ringa om det är mindre akut, om det finns tid att avvärja fara, om ordningsvakt behövs t.ex. om någon uppträder hotfullt, eller som i det här fallet någon beter sig irrationellt och riskerar hamna på spåret.

Trafikledningscentralen i Aga skall allmänheten i princip aldrig ringa till. Dess funktion är att leda trafiken och att hantera kommunikationen med olika resurser vid en olyckshändelse. I händelse av en incident är dess tid dyrbar.

Därmed inte sagt att den som väljer fel instans gör galet fel. Det är ALLTID bättre att varna någon en gång för mycket än en gång för lite.

Karin 2012-12-03 08:33

När jag skulle kolla priset för ett årskort på SLs hemsida så ser jag att det finns något som heter trygghetscentralen. På hemsidan står
“Ring trygghetscentralen om du vill rapportera om hot, våld eller klotter. Ring 020-120 25 25.” Det är ju bra att det finns ett telefonnummer att ringa till utifall att… Då gäller det förstås att numret fungerar om man behöver ringa så att man slipper knappa vidare med oändliga valmöjligheter. Och inte är det lätt att i ett akut läge veta om man först ska ringa polisen eller trygghetscentralen.

Kottla-Pelle 2012-12-02 17:50

På den tiden Lidingötrafiken var ett eget bolag kunde vem som helst nå trafikledningen i AGA, som då inte hade ett hemligt telefonnummer. Problem som gällde både buss och tåg kunde då snabbt hanteras av allmänheten. Via SL´s kundtjänst tog det idag (vid ett test jag själv gjorde) 12 minuter att få tag i någon som visste vem man skulle kontakta internt för att kunna få fram vilket telefonnummer man skulle ringa för att kunna kontakta trafikledningen, som i sin tur kunnat varna tågen. Att trafiken nu är uppdelad i ett antal bolag som i sin tur inte samarbetar gör naturligtvis ingenting bättre. Jag fick först rådet att ringa SL´s huvudkontor på kontorstid kl 08.00 på måndag morgon. Kanske något för SL´s säkerhetsavdelning att fundera över?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google