Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Lydén 20 nov 21:21 om Hjälp till att låta Lidingösidan leva vidare!

Åsa Regnér (S) besökte Siggebogården

torsdag 30 november 2017 22:49

STUDIEBESÖK. Igår fick Siggebogården besök av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) som ville lära känna personal och boende på detta kommunala äldreboende och höra hur det fungerade. Kommunens chef för omsorgs- och socialförvaltningen, Lotta Wigen, områdeschef Lise-Lotte Schill Brown och Daniel Larson, kommunstyrelseledamot och ordförande för Socialdemokraterna på Lidingö, tog emot.

Åsa Regnér träffade även Åsa Ericsson, chef för sjuksköterskeorganisa-tionen och en stor del av övrig personal, bland andra enhetschef Björn Bodén och verksamhetssamordnare Josefin Sandberg.

Ella Grabner, en av de 129 boende på Siggebogården, bjöd in ministern på sitt stilfullt möblerade rum. Hon har bott i Larsberg i 30 år och bor sedan fyra år på Siggebogården där hon trivs mycket bra. Men ibland tycker hon att maten avviker från vad hon varit van vid.

Kaffe på Siggebogården. Åsa Regnér i mitten. På bilden sitter förvaltningschefen Lotta Wigen till vänster om henne. Foto: Josefin SandbergKaffe på Siggebogården. Åsa Regnér i mitten. På bilden sitter förvaltningschefen Lotta Wigen till vänster om henne. Foto: Josefin Sandberg

Gästerna visades runt och bytte några ord med många boende de mötte. I en liten festvåning väntade kaffebordet. Tre av de boende deltog i samtalet vid bordet och under kaffet berättade en av dem, Rune Olsson, att han hade flyttat in för ett år sedan och tyckte att personalen, verksamheten och allt var mycket bra. Hans fru bor några våningar över honom, och de träffades ibland hos varandra. De hade känt varandra sedan de var tre år och delat hela livet tillsammans. Båda närmade sig 90 år.

Både Iwo Dölling och Nils Dahllöf ansåg att livet på Siggebogården var strålande på många sätt. Också Iwos hustru bor här, i eget rum. Nils Dahllöf alternerar mellan Siggebogården och hemmet där hustrun bor, två veckor i taget på varje ställe.

Åsa Regnér och Daniel Larson tillsammans med några av de anställda på Siggebogården. Foto: Kenneth LarssonÅsa Regnér och Daniel Larson tillsammans med några av de anställda på Siggebogården. Foto: Kenneth Larsson

Åsa Ericsson berättade att det största problemet är stressen på grund av underbemanning som även de boende känner av. Hon strävar efter att göra allt för att minska den genom bl.a. kompetensutvecklande utbildningar.

Åsa Regnér nämnde att regeringen satsar 2 miljarder extra i stimulansmedel, som hon vill ska användas till mer personal och bra verksamhet för de äldre. För det behövs en bra bemanning på äldreboenden. Det görs uppföljningar i hela landet som visar på bra resultat av de satsade medlen.

Efter besöket var Åsa Regnér glad att ha fått ta del av den fina stämningen på Siggebogården.

Text: Daniel Larson

Dela Åsa Regnér (S) besökte Siggebogården

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google