Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Molnen gömde månen

lördag 28 juli 2018 08:46

DUBBELT MÖRKER. Uppdaterad, I natt var det total månförmörkelse och många var ute för att se den måne som skulle vara blodröd. Men på Lidingö blickade man förgäves upp mot natthimlen, för mellan jordens skugga över månen låg molnen. Den totala förmörkelsen inträffade omkring klockan 23.15 och flera hade samlats på Torsviksberget för att titta och fotografera. Bland dem Pieter van der Star. Han var en av de få som inte gick hem utan stannade kvar och fick då några fina bilder när månen åter började synas.

Denna bild togs klockan 00.03 och bara en liten skärva av jordens skugga ligger kvar på höger sida. Millesstayn och Foresta i förgrunden. Foto: Pieter van der StarDenna bild togs klockan 00.03 och bara en liten skärva av jordens skugga ligger kvar på höger sida. Millesstayn och Foresta i förgrunden. Foto: Pieter van der Star Denna bild togs klockan 23.34 och man kan ana lite av den blodröda färgen som finns kvar. Foto: Pieter van der StarDenna bild togs klockan 23.34 och man kan ana lite av den blodröda färgen som finns kvar. Foto: Pieter van der Star Denna bild är tagen klockan 23.46. Bilden exponerad efter den skuggade måndelen för att få fram den röda färgen. Foto: Bo Vading, piqs.seDenna bild är tagen klockan 23.46. Bilden exponerad efter den skuggade måndelen för att få fram den röda färgen. Foto: Bo Vading, piqs.se Denna bild togs klockan 23.52. Foto: Pieter van der StarDenna bild togs klockan 23.52. Foto: Pieter van der Star Som sagt, det var många ute under kvällen som ville se och fotografera månen, men som lurades av molnen. Bilden tagen på Elfviks brygga klockan 22.22, alltså en timme efter att förmörkelsen inleddes. Foto: Bo VadingSom sagt, det var många ute under kvällen som ville se och fotografera månen, men som lurades av molnen. Bilden tagen på Elfviks brygga klockan 22.22, alltså en timme efter att förmörkelsen inleddes. Foto: Bo Vading

Dela Molnen gömde månen

Kommentarer

Stefan Malmlund 2018-07-28 17:32

Kan ju förövrigt informera att det är mars man ser som en ljus prick i två av bilderna. I den med kaknästornet så är mars ljuspunkten mellan månen och kaknästornet. I den bilden med längre exponering så skyms mars lite av moln men syns där ovanför trädtopparna.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google