Väder Lidingö

Lidingö söndag 12 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Mord i Baggeby

tisdag 5 juni 2018 22:55

Omarbetad och uppdaterad artikel. Klockan 15.45 idag fick polisen larm om skottlossning på Farkostvägen i Baggeby. Flera personer hade uppfattat att flera skott avlossats (en del beskriver det som "automatvapen") och vittnen hade även sett hur en bil lämnat platsen. På plats påträffades en skadad man, som transporterades med ambulanshelikopter till sjukhus, där han senare avled.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Även båda Lidingöbroarna spärrades av polisen, som undersökte alla fordon, inklusive bussarna, och alla som passerade Gamla Lidingöbron i riktning mot Stockholm. Dock stoppades inte Lidingöbanan som fortsatte att rulla.

Bron avspärrad. Polis i skottsäkra västar undersökte varje bil. Avspärrningarna togs bort vid 17.40-tiden. LäsarbildBron avspärrad. Polis i skottsäkra västar undersökte varje bil. Avspärrningarna togs bort vid 17.40-tiden. Läsarbild

Strax före klockan 17 hade polisen gripit två misstänkta. De greps gående på Gamla Lidingöbron och enligt flera uppgifter var de sotiga i ansiktet. Det kan ha ett samband med den bilbrand som inträffade på Barkassvägen i Baggeby vid ungefär samma tidpunkt som skottlossningen.

Vid 17.40-tiden hävdes avspärrningarna på broarna. Under tiden hade långa köer bildats.

Klockan 19.05 meddelade polisen att den skottskadade mannen avlidit och att anhöriga var underrättade. Mannen var 57 år. Polisens fortsatta utredning har nu fått brottsrubriceringen "mord".

Klockan 20.40 togs avspärrningarna vid brottsplatsen bort.

Uppdaterad. En tredje man greps senare under kvällen på annan plats, uppger Annie Hult, jourhavande förundersökningsledare vid Norrmalmspolisen för Aftonbladet.
– Alla tre är unga män och är anhållna, misstänka för mord, säger hon.

Uppdaterad 7 juni. Enligt uppgifter i Expressen kan en konflikt mellan ett byggföretag och ett bostadsföretag vara anledning till dödsskjutningen. Länk till artikeln.

Uppdaterad 7 juni. Enligt Tidningen Fastighetsvärlden kopplas mordet till ett byggföretag som ligger i tvist med ett välkänt fastighetsbolag.
– Vi har en tvist med ett bolag där den mördade mannen varit företrädare. Vi inte pratat direkt med varandra sedan januari, utan endast kommunicerat via ombud. Det har upptäckts att det är för mycket kriminellt kring bolaget. Det figurerar personer i dessa sammanhang som inte borde vara där. Vi har inget att göra med det som hänt nu, säger vd:n för det aktuella fastighetsbolaget till Fastighetsvärlden under torsdagsmorgonen. Läs mer på denna länk.

Dela Mord i Baggeby

Kommentarer

Mikael Olofsson 2018-06-06 23:51

Kan också vara så att incitamentet att betala skatt minskar i samma takt som skatterna höjs samtidigt som samhällsservicen sviker.

Det blir ju dubbel förlust med höjd skatt samtidigt som servicen minskar.

Anders Bergstedt 2018-06-06 21:35

Bilden av Lidingö som en kommun utan problem med brottslighet har redan tidigare visat sig inte vara riktig. Vapen och narkotika har påträffats vid flera tillfällen under senaste året. År 2016 var det bara ett grovt skattebrott på Lidingö medan det 2017 var hela 196. Det är en dramatisk siffra som indikerar svartjobb och ekonomisk brottslighet som döljs under vackra fasader. Kan det vara så att Lidingö är den perfekta platsen att bedriva grov ekonomisk brottslighet som knyter till företeelser utanför Lidingö ?

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-06-06 17:28

Ett stort tack till Polisen för deras utmärkta insats för att få fast de förmodade gärningsmännen. Vi kan och vill inte ha sånt här på ön och vi måste hjälpas åt för att slippa det. På Lidingö ska vi inte se bilar brinna, höra skottlossningar vare sig till frukost, lunch eller middag, eller påträffa knivstuckna och skjutna personer. Vi kan inte vara naiva, utan måste se verkligheten och rapportera misstänkta beteenden, personer och föremål. Jag vill att alla hederliga personer ska få känna sann trygghet igen. Att kvinnor som åker kommunalt till jobbet, ska våga bära handväska, ta en promenad innan efter jobbet, gå till affären, låta barnen leka utomhus, inte behöva oroa sig för att något händer deras barn, ungdomar, föräldrar eller vänner. Stötta polisen i deras otroligt slitsamma och hårda jobb på det bästa sättet genom att visa dem respekt. Ifrågasätt inte hur de kör vid utryckning, vem de griper etc. De sköter sitt jobb. Återigen: Tack för er fantastiska insats!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google