Väder Lidingö

Lidingö söndag 12 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Nu sopas sanden upp

lördag 7 april 2018 11:13

SÖDRA ÖN FÖRST. Med början på måndag börjar Lidingö stad sopa upp sanden från gångbanor, vägar och cykelbanor. Planen är att allt ska vara klart i mitten av maj. I år börjar man på på södra ön, fortsätter till mellersta delen och slutar på norra delen, se illustrationen.

Sandupptagningen börjar på södra ön från måndag. Illustration: Lidingö stadSandupptagningen börjar på södra ön från måndag. Illustration: Lidingö stad

Fortfarande, fram t.o.m. 30 april, gäller datumparkering på ön. Det innebär parkeringsförbud mellan klockan 00.00-16:00 jämna datum på den sida av vägen som har jämna gatunummer, och udda datum på sidan med udda gatunummer.

Under sandupptagningen blir det tillfälligt parkeringsförbud på en del vägar. Om det står bilar som blockerar för sandupptagningen kommer de att bötfällas.

Vägarna sopas i flera omgångar så den som ser grus och sand kvar på marken, trots att vägen sopats, kan räkna med att ytterligare sopning sker.

Dela Nu sopas sanden upp

Kommentarer

Elisabeth Akerman 2018-04-09 13:29

Det är helt otroligt att vissa delar av Lidingö skall behöva vänta till mitten av maj för att få sand/grusfria gator.
Sanden/gruset/dammet som ligger kvar när snön är borta är direkt hälsovådligt och kan bidra till cancer. Tänk på våra stackars barn som andas in detta elände rakt in i lungorna. Man undrar om Lidingö bör fortsätta kallas Hälsans ö. Hela sopningen bör göras under max två veckor. Hyr in flera städbilar Lidingö stad!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google