Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Totalstopp för grillning, även på egna tomten

onsdag 25 juli 2018 14:04

FRÅN NU. Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade för en kort stund sedan att det nu råder totalt eldningsförbud i länet. Det undantag som funnits och som tillåtit grillning på den egna tomten (under förutsättning att vissa villkor var uppfyllda) gäller inte längre. Nu är det stopp för allt som har med eld i naturen att göra. Förbudet omfattar ÄVEN gasolbrännare, trangiakök och liknande med öppen låga.

Totalstoppet kom efter att MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i förmiddags gick ut med en rekommendation till alla landets länsstyrelser och kommuner:

"Med anledning av den extrema brandrisk som råder i stora delar av landet uppmanar MSB kommuner och länsstyrelser att skärpa redan gällande eldningsförbud till att inkludera alla platser, inklusive egen tomt. Förbudet bör inkludera alla typer av grillar, campingkök och annan öppen låga utomhus.

- Brandrisken i Sverige kommer i slutet av veckan att nå extrema nivåer, eldningsförbuden behöver skärpas för att undvika att nya bränder uppstår, säger Anneli Bergholm Söder chef för MSB:s operativa avdelning.

MSB:s information på olika språk finns på denna länk. (Uppdateras av MSB).

Dela Totalstopp för grillning, även på egna tomten

Kommentarer

paul matell 2018-07-25 15:26

Stadens informationsavdelning hänvisar till Storstockholms brandförsvar (kl 15.30). Där finns fortfarande den felaktiga upplysningen att eldning är tillåten under uppsikt på den egna fastigheten. Återigen visar Lidingösidan "var skåpet ska stå". Tur att vi har en Redax som alltid är på tå!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google