Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 juli 2021 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Ny ägare till Ektorpsgården

måndag 23 april 2018 21:48

FRÅN 1 APRIL. Attendo har köpt Ektorpsgården i Björnboområdet, av Prime Care. Köpet genomfördes den 1 april. Ektorpsgården har 35 lägenheter med inriktning på personer med demenssjukdom och personer med somatisk sjukdom. Samtidigt köpte Attendo även systerboendet Vällingbygården i Vällingby Centrum, som har 39 lägenheter.

Ektorpsgården har vi två somatiska enheter och två demensenheter med heldygnsomsorg. Samtliga lägenheter har trygghetslarm och omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Ektorpsgården är ett av Sveriges bästa äldreboenden enligt Socialstyrelsens kommun- och enhetsundersökning, vård och omsorg om äldre 2014, 2015 och 2016.

Dela Ny ägare till Ektorpsgården

Kommentarer

Mats Molander 2018-04-30 16:05

Konstigt att den avdelningen i Lidingö Stad inte vet vad den andra gör.
Attendo har misskött sitt nuvarande åtagande på Nilstorpsgården å det grövsta, där personalen (den lilla styrka som finns, alltid minimum) inte har den minsta aning om hur man hanterar demenssjuka.
Då verkar det inte vara en bra idé att låta dem driva ett boende till i kommunen.

Hoppas nu att kommunen inte skriver avtal med dem, för köpa är ju en sak, men avtal en annan.

Ingrid Olsson 2018-04-26 08:44

Det är beklagligt att Attendo köpt Ektorpsgården. Nilstorpsgården, ägt av Attendo, får genomgående sämst betyg vid utvärdering av äldreboenden på Lidingö enligt Lidingö stads hemsida. För mindre än ett år sedan rapporterade Lidingö Tidning att en patient svultit ihjäl på boendet. Attendo har tvingats betala vite till Lidingö stad för avtalsbrott avseende bl a bemanning och mathållning. Begäran om utlämning av social och medicinsk journal besvaras inte av vare sig Nilstorpsgården eller Attendo och de är därför anmälda till IVO.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google