Väder Lidingö

Lidingö tisdag 11 december 2018 v. 50

Senaste kommentaren - Se fler

Evelyn Lewandrowski 11 dec 00:03 om Guld till GT Vikingarna

Nytt äldreboende byggs vid Dalénum

fredag 10 november 2017 18:09

65 LÄGENHETER. Fastighetsföretaget Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Aleris som innebär att ett äldreboende på närmare 5 000 kvm kommer byggas i Dalénum. Äldreboendet byggs på översta planet i den stora fastigheten där AGA:s huvudkontor ligger, på Agavägen 58. Äldreboendet kommer heta Aleris Dalénum Plaza och inflyttning beräknas till januari 2019.

Här blir det äldreboende på översta våningen. ArkivbildHär blir det äldreboende på översta våningen. Arkivbild

- AGA minskar ner sina kontorsytor en aning samtidigt som delar av det översta planet stått tomt sedan tidigare. Det har möjliggjort att skapa ett boende här på denna fantastiska plats, med utsikt över vattnet, säger Christopher Johansson, vVD Fastpartner AB.

- Vi ser fram emot att öppna äldreboendet Aleris Dalénum Plaza med ett ypperligt läge på Lidingö, säger Kristin Ahne, affärsområdeschef äldreboende på Aleris Omsorg. Detta mycket attraktiva äldreboendet skapas alltså högst upp i den gamla AGA-fabrikens lokaler. Det blir 65 lägenheter i olika storlekar. Vi påverkar allt, från fastighetsutformning till inredning, verksamhetsinriktning och dagliga aktiviteter. Stora panoramafönster kommer bidra med ett fantastiskt ljusinsläpp.

- En stor härlig takterrass kommer anläggas, med odlingar och bekväma utemöbler. Här kan man njuta av en fantastisk utsikt. Verksamhetens många hissar gör även att de boende enkelt kan komma ut på promenad i de närliggande områdena. Här finns närhet till både hav och natur och goda kommunikationer.

- De som kommer bo här är minst 65 år och har ett biståndsbeslut om särskilt boende. Temat för boendet är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa. Detta återspeglas bland annat i att boendet har ett eget tillagningskök, tillgång till gym och en fin takterrass som gör det enkelt att komma ut året runt. Hälsa kommer stå i centrum och påverka boendets inredning, den dagliga verksamheten och aktivitetsutbudet. Här blir det dagliga aktiviteter, små som stora, året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan likaväl som god mat och trevligt umgänge. Därför blir det en del av de boendes vardag. Aleris omsorgsfilosofi bygger på det friska och vi ser möjligheterna, säger Kristin Ahne.

Dela Nytt äldreboende byggs vid Dalénum

Kommentarer

Susan Wiklund 2017-11-11 15:17

Åhhh såå fantastiskt och såå rätt tänkt. Där vill jag söka arbete och kommer att göra

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google