Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 februari 2023 v. 06

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Lindquist blev nominerad till YIMBY-pris

lördag 10 november 2018 10:36

DALÉNUM. Det partipolitiskt obundet nätverk YIMBY* som "kämpar för den urbana stadens upprättelse" delar varje år ut "Yimbypriset Stockholm till Albert Lindhagens minne". I år var ett av de nio nominerade bidragen Dalénum, Paul Lindquist. Årets vinnare blev dock Järfälla kommun.

Motiveringen för nomineringen av Dalénum, Paul Lindquist:
"Trots en stark NIMBY-opinion lyckades Paul Lindqvist, före detta kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, få igenom byggandet av vad som nu börjar bli ett mycket attraktivt bostadsområde och omtyckt område för att flanera, besöka restauranger, se på båtlivet mm. Vackra gamla industribyggnader i tegel har kunnat bevaras. Därtill har vi fått ett välbehövligt tillskott av bostäder i ett läge nära Stockholms innerstad och med miljövänlig kollektivtrafik på vattnet. Alla hus är inte på plats ännu, men det är så pass klart att man börjar få en god känsla för hur det kommer att bli."

Järfälla kommun fick årets YIMBY-pris "för sitt ambitiösa arbete inom stadsutveckling med fokus på att bygga attraktivt och hållbart för såväl företag som privatpersoner och samtidigt skapa ett av Stockholmsregionens mest dynamiska områden i Barkarby". I år utsågs vinnaren genom medlemsomröstning bland YIMBY:s medlemmar. Järfälla kommun hade både den högsta totala rankingen av medlemsröster och flest förstaplatsröster, 31%.

Tvåa kom Stockholms stads trafikkontor och Stockholms stads landsting för deras arbete med ombyggnaden av Segels torg och Klarabergsgatan. Trea kom SSM med Tellus Tower.

* YIMBY står för Yes In My BackYard, d.v.s. att vara för förändringar i sin närhet. Motsatsen är NIMBY, Not In My BackYard.

Dela Paul Lindquist blev nominerad till YIMBY-pris

Kommentarer

Annika Lundvall 2018-11-14 15:54

Det verkar inte riktigt som att alla vet vad YIMBY och står för. Frågan är om de som de representerar stämmer överens med vad öns politiker söger sig vilja värna om. Dvs det unika med ön och dess småskalighet.

YIMBY står för YES in my backyard till skillnad från No not in my backyard och tycker att bebyggelsen i te x Stockholm måste förtätas och även växa på höjden. De är inte så förtjusta i vlllasamhällen utan vill bygga mycket mer på höjden och tycker att folk som tjatar om att värna bebyggelse eller att man inte ska ändra stadsbilden eller sin skyline har fel.

Yimby har skapats för att de störs av folk som vill bevara stadsdelar och byggnader, de vill tvärtom förändra stadsbilder och ha fler skyskrapor och därför gillade de Dalenum på grund av det märkliga tornet. "Vi vill att Stockholm ska växa. Både på bredden och höjden" vilket ju krockar med Lidingös hållning till att växa i rasande takt och förändra stadsbilden med många fler riktigt höga hus

Göran Tegnér (L) 2018-11-10 17:14

Dalénum blir i alla fall en väldigt fin stadsdel. Och att driva igenom en stadsdel i Lidingö med 1.000 bostäder i total politisk enighet är trots allt en stor politisk prestation!

Och en vacker dag komner nog spårvägshallarna att bli fyllda med spårvagnar. Det är ju ingalunda Lidingös fel att Spårväg City har blivit försenad. Nu hänger det på de nya majoriteterna i Stockholm och i landstinget att det blir fart på Spårväg City!

Anders Bergstedt 2018-11-10 11:04

Det är verkligen delade meningar om Paul Lindquist, Dalenum och Lidingöbanan. Kanske får han en staty mellan spårvagnshallarna !

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google