Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 augusti 2022 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Nils Svensson 15 aug 08:24 om På Lidingö finns nästan 40 olika däggdjursarter

Polisnotiser

fredag 10 augusti 2018 20:45

* En stund efter klockan 03 natten mot fredagen, den 10 augusti larmades räddningstjänst och polis till Södra Kungsvägen 71 (se markering på kartan nedan) med anledning av att två lastbilar brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka bränderna. Polisen misstänker dock att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. Teknisk undersökning har utförts på platsen.

* Till och med idag, den 10 augusti, har det inte anmälts några bostadsinbrott eller försök till bostadsinbrott på Lidingö under augusti månad. Under förra året vid samma tid anmäldes sex inbrott. I hela Stockholms län har det dock under augusti anmälts drygt 100 bostadsinbrott som betraktas som fullbordade. En del av dem verkar ha utförts att nätverk som just anlänt till regionen och nu prövar sig fram, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.

* Men när det gäller båtstölder ser det lite annorlunda ut. Mellan den 1 juni och 10 augusti har 4 båtstölder och 4 stölder från båtar anmälts på Lidingö. De fyra båtstölderna handlar om en stöld av en vattenskoter, en stöld av en båt respektive en gummibåt med utombordsmotor samt en stöld av en båt av modell/liknanade modell ”Uttern”.

De fyra stölderna från båtar handlar om tre stölder av olika motordelar från olika båtar samt en stöld av inventarier på en båt (flytvästar och filtar). Under motsvarande period 2017 anmäldes det 8 båtstölder på Lidingö och tre stölder från båtar.

I Stockholms län har under samma period 213 båtstölder, 115 båtmotorstölder och 157 övriga stölder från båtar polisanmälts. Motsvarande period 2017 var det 217 anmälningar om båtstölder, 145 om båtmotorstölder och 204 övriga stölder från båtar.

- På Lidingö finns en väldigt etablerad tradition av att båtägare i småbåtshamnarna hjälps åt att vakta sina båtar som säkert är en stor anledning till den jämförelsevis så låga ”båtbrottsligheten” på Lidingö. De drivna båttjuvarna vet att möjligheten att de upptäcks, och polisen larmas, om de försöker stjäla något på Lidingö, säger Fredrik Wallén.

Dela Polisnotiser

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google