Väder Lidingö

Lidingö söndag 18 augusti 2019 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Jacob Truedson Demitz 11 jul 21:05 om Marianne Bernadottes modekreationer visas. Kronprinsessan invigde

Raoul Wallenbergpriset till Lidingös Musikhjälp

tisdag 23 januari 2018 15:47

DELAS UT PÅ LÖRDAG. Årets Raoul Wallenbergpris går till de ungdomar som arbetat kring och för Musikhjälpen på Lidingö. Priset på 30 000 kronor delas ut i Ansgarskyrkan på Raoul Wallenbergdagen den 27 januari, direkt efter fackeltåget och talet vid minnesmonumentet i Stadshusparken.

Bildtext: Lidingös Musikhjälpen-insamlande ungdomar. Foto: Lidingö stadBildtext: Lidingös Musikhjälpen-insamlande ungdomar. Foto: Lidingö stad

Musikhjälpen är en insamlingsfestival som funnits i Sverige sedan 2008 och som under en decembervecka varje år avslutas med en maratonsändning i P3 i Sveriges Radio och i SVT/SVT Play. Insamlingens avsikt är att uppmärksamma en undangömd humanitär katastrof och att samla in pengar för att försöka förändra situationen. Det är ett nytt tema varje år och under åren har sammanlagt cirka 250 miljoner kronor samlats in i landet.

Genom sitt fleråriga arbete på Lidingö har ungdomarna inte bara samlat pengar till behövande ändamål utan också ordnat konserter, låtskrivande, kulturkvällar, radiopoddar och dans vilket lett till ett inkluderande samarbete mellan olika ungdomsgrupper på Lidingö.

I december 2017 kunde Lidingös ungdomar som arbetat med Musikhjälpen på ön överlämna 47 000 kronor till insamlingen. Det var en grupp ungdomar och fritidsledare som åkte till Umeå och under direktsändningen fick berätta om insamlingen på ön, se Lidingösidan 20 december 2017.

Motivering för årets Raoul Wallenbergpris:
Priset går till ungdomarna som arbetat kring och för Musikhjälpen på Lidingö. Och som ett stöd till fortsatt gott inkluderande arbete som sätter Lidingö på empatikartan och visar att arvet från Raoul Wallenberg lever.

Dela Raoul Wallenbergpriset till Lidingös Musikhjälp

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google