Väder Lidingö

Lidingö tisdag 3 oktober 2023 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Resa på Lidingö

Bussarna till Lidingö startar alla vid Ropsten, i direkt anslutning till tunnelbanans slutstation för linje 13. De flesta bussar kör sedan till Lidingö centrum innan de fortsätter till olika delar av ön. Denna karta visar var bussarna står i Ropsten.

Linjerna 203, 222 och 225 viker dock av till norra Lidingö så snart de kommit över Lidingöbron och passerar inte centrum.

Buss 203, som är tvärförbindelsen på ön, kommer till centrum efter att först ha kört till Näset och Lidingövallen. Därefter fortsätter den till Larsberg. Mellan Larsberg och Rudboda kör den andra tvärförbindelsen, linje 238. Under sommaren kör den vissa turer även till Fågelöuddebadet och Hustegaholm.

Karta (pdf-format) som visar var bussarna går på Lidingö.

(Busstrafiken på södra delen av ön kommer inte längre än till Kottla (linje 201). Den kollektiva trafiken sköts istället av Lidingöbanan. Länk till karta med Stockholms spårbundna trafik.)

Den 21 juni 2013 slutade Lidingöbanan att rulla. Därefter skedde en upprustning och i oktober 2015 började nya vagnar trafikera banan mellan Ropsten och Gåshaga brygga.

På Lidingö körs även två s.k. Servicelinjer, 921 och 923, under dagtid måndag – fredag. De är främst avsedda för äldre och funktionshindrade, men alla är välkomna att åka. Den vanliga SL-taxan gäller.

Från den 9 januari 2017 är hela Stockholm en enda taxezon. Det innebär att det behövs en enkelbiljett för att komma till Lidingö eller någon annan ort i länet. Tidszonen är 75 minuter. Se även denna länk.

På natten, efter klockan 01.00, när de ordinarie bussarna och Lidingöbanan slutat köra, finns två nattlinjer på ön, 291 och 293. De startar bägge vid Sergels torg i Stockholms centrum. Linje 291 går via Ropsten och Lidingö centrum till södra delen av Lidingö, ut till Gåshaga. Linje 293 går, också via Ropsten och Lidingö centrum, till norra delen av Lidingö. Linjen vänder vid Södergarnasvägen/Östra Rudboda.

Länk till SL:s sida, med alla buss- och spårvägstider. Här finns också information om biljettpriser.

Se även sidan Åka buss och tåg till Lidingö.

På Lidingö finns cirka 40 kilometer cykelvägar, många asfalterade, som delas med gående. Delar av Lidingöloppets 30 kilometer långa bana är också idealisk för cyklister. Glöm bara inte att använda ringklockan i förväg när du har gående en bit framför dig.

Parkering på Lidingö. På parkeringsplatser med vägmärket “Parkering” (ett P) får fordonet parkeras högst 24 timmar i följd på vardagar, utom dag före söndag och helgdag.

Datumparkering. Särskilda parkeringsregler för datumparkering och veckodagsparkering gäller vintertid mellan 1 december och 30 april. Mellan klockan 00.00 – 16.00 är det då förbjudet att på udda datum parkera på den sida av gatan som har udda adressnummer. På jämna datum gäller förbudet på gatusidan med jämna adressnummer.

Veckodagsparkering. Det råder förbud att parkera under dagtid viss veckodag enligt särskild skyltning på platsen.

P-skiva. Parkeringsskiva behövs när du parkerar i Lidingö centrum. Här får man parkera i högst tre timmar i följd. På parkeringen utanför Coop och Systembolaget är det endast tillåtet att parkera två timma. P-skivor finns i Stadshuset och några av butikerna i centrum. Tidsbegränsning med p-skiva förekommer även på andra platser på Lidingö. På endast ett fåtal parkeringar gäller avgifter, och då oftast bostadsområden. I en del bostadsområden med privata vägar krävs särskilda parkeringstillstånd.

Felparkeringsavgiften på Lidingö är i allmänhet 400 kronor. Parkerar du felaktigt på en parkeringsplats för rörelsehindrade är avgiften 500 kronor.

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google