Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Ropsten: Lösning kan komma, i november

måndag 14 oktober 2013 14:06

Problemen med Lidingöbanans ersättningsbussar vid Ropsten kvarstår. Lidingö stads tekniska förvaltning och även kommunstyrelsens arbetsutskott pressar på för att förändra situationen speciellt när det gäller avstigningen för passagerarna. Lidingösidans artiklar har kommenterats av många och en del intressanta förslag har presenterats, men i bästa fall kommer något att hända under andra hälften av november.

Hela “landningen och lossningen” från ersättningsbussarna ifrågasätts av allt fler. Först ska bussarna köra utanför terminalområdet och, i kamp med privatbilarna, ta sig igenom i rondellen vid Ropsten. Sedan ska bussförarna försöka komma intill trottoarkanten med bussen samtidigt som privatbilar ibland står i det avgränsade avstigningsområdet.

Lidingösidan har bett Lidingös tekniska fövaltning beskriva hur turerna gått när det gäller Ropsten. Redan i våras påtalade tekniska förvaltningen för Trafikförvaltningen (= SL i vardagligt tal) att det skulle bli problem vid Ropsten. Keolis, som kör alla bussar till Lidingö utom just ersättningsbussarna, var de som kom med förslaget hur Arrivas ersättningsbussar skulle släppa av sina passagerare.

Efter att trafiken börjat rulla i juli, och man såg konsekvenserna av bl.a. stopp i rondellen plus att många passagerare som tar ersättningsbussen från Ropsten går över gatan istället för att ta vägen via perrongen, påtalade Lidingös tekniska förvaltning detta för SL. Men inget hände eftersom det var semestertider. I mitten på september meddelade Arriva att man hittat en lösning som man hoppades att Keolis kunde godkänna.

Eftersom tystnaden därefter var total tog tekniska förvaltningen kontakt med Stockholms stad för att höra om de fått något förslag på lösning. Men så var inte fallet. Stockholm stad har dock sedan dess fått Keolis och Arriva att bestämma ett möte, som ska äga rum den 12 november. Alla, främst bussresenärerna, får nu sätta sitt hopp till vad som kommer ut av det mötet.

Lidingösidan har även bett kommunalrådet Paul Lindquist (M) beskriva vilka politiska kontakter som tagits.

– För en dryg vecka sedan hade vi ett så kallat kommunsamråd med landstingets trafiknämnd och förvaltning då kommunstyrelsens arbetsutskott och chefstjänstemän träffade politiker och tjänstemän från landstinget.

– Jag framförde då, återigen, vilka problem vi såg med situationen på Ropsten och ställde krav på att problemen löses. Jag har även tidigare lyft frågan, bl.a. direkt med trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm.

– Här finns flera olika parter inblandade med delvis olika intressen. Lidingö stad har ingen beslutanderätt eftersom det gäller landstingets verksamhet och berör en annan kommuns område. Däremot påverkar det många lidingöbor väldigt negativt och vi är därför angelägna om att problemen löses. Vi försöker därför påverka både landstinget och Stockholms stad så gott det går, säger Paul Lindquist.

Dela Ropsten: Lösning kan komma, i november

Kommentarer

Ingela Danielsson 2013-10-16 07:06

Märkligt att Trafikförvaltningen har släppt ifrån sig ansvaret till två konkurrerande entreprenörer. Hur kommer det sig?

Gustaf 2013-10-14 15:57

Bra att något nu sker! Viktigt och positivt att Lidingös politiker ligger på och pressar Stockholm stad och SL. Ser fram emot att se resultat från novembermötet.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google