Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Rotarystipendium till LSK Volleyboll för integration

fredag 30 mars 2018 15:58

MENINGSFULL FRITID. Lidingö Milles Rotary har tilldelat LSK Volleyboll ett stipendium för deras arbete med integration. Klubben får 10 000 kronor att fritt förfoga över.

Foto: LSK VolleybollFoto: LSK Volleyboll

Lidingö SK Volleyboll har 18 ensamkommande ungdomar från Afghanistan i sin verksamhet, varav tolv representerar laget i serien och spel i Junior-/U23-SM. Många av dem bor eller går i skola på Lidingö och åtta av dem har fyllt eller blivit uppgraderade till 18 år. I och med det har de också förlorat sina sociala nätverk och kan dessutom hänvisas vart som helst i landet i väntan på Migrationsverkets beslut. Här har LSK sett en uppgift som Lidingö Milles Rotaryklubb valt att stödja.

- Vi ser att idrotten har en viktig roll att fylla som en väg för våra nyanlända att komma in i samhället. Det här är ett mycket välkommet bidrag inför den träningsturnering vi planerar att delta i och för den kommande beachsäsongen, säger Lidingö SK Volleybolls ordförande Lennart Neovius i ett uttalande.

Styrelsen för Lidingö Milles Rotaryklubb har beslutat att ge ett engångsbidrag om 10 000 kronor till Lidingö SK Volleyboll, fritt för klubben att fördela där de bedöms behövas mest.

- LSK Volleyboll gör ett viktigt arbete för att ge dessa nyanlända en meningsfull fritid. Vi i Rotary vill vara med och stötta deras arbete med integration, säger Elisabeth Falkemo, president i Lidingö Milles Rotary.

Dela Rotarystipendium till LSK Volleyboll för integration

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google