Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

(s): Paulsk riksdag

torsdag 29 november 2007 10:52

Nedanstående är ett inlägg från socialdemokraternas oppositionsråd Mårten Dahlberg:

På kommunfullmäktige i måndags och tisdags behandlades kommunens budget för 2008. Det är en budget som omsluter över 2 miljarder kr. En del i budgetförslaget, på investeringssidan, är en satsning för fotboll, tennis och friidrott på Bosön och Lidingövallen. Det handlar om en investering från staden på 10 miljoner kr.

Det har inte presenterats något som helst underlag för detta förslag, den enda information vi som inte tillhör den styrande majoriteten har kunnat ta del av är det som kommit fram i media.

För oss är det ett alldeles för dåligt beslutsunderlag. Vi ville därför att den här frågan skulle skickas till kultur- och fritidsnämnden för beredning (återremiss) så att vi har något att bygga vårt ställningstagande på. Nu var detta inte av formella skäl möjligt, utan hela budgeten måste i så fall
återremitteras.

Vi föreslog då istället, för att undvika en återremiss av hela budgeten, att de 10 miljonerna skulle finnas med som en investeringsreserv, som kommunfullmäktige skulle ha beslutanderätten över. På det sättet skulle övriga budgeten kunna behandlas klart, och frågan om Vallen och Bosön skulle komma tillbaka till fullmäktige när ett underlag för investeringsbeslut finns.

Paul Lindquist, som företrädare för majoriteten, kunde inte tänka sig att frågan skulle få behandlas i det enda forum i kommunen som är öppet för alla, utan tyckte att det räckte med att kommunstyrelsen skulle fatta beslutet. Med det ställningstagandet tvingade Paul fram en återremiss av hela budgeten.

Vi socialdemokrater har det modesta kravet att det ska finnas någon form av underlag innan vi ska fatta beslut om att avsätta 10 miljoner för investeringar.

Mårten Dahlberg (s)
oppositionsråd

Dela (s): Paulsk riksdag

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google