Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Skallgång efter försvunnen kvinna

fredag 29 juni 2018 00:01

155 LIDINGÖBOR DELTOG. Organisationen Missing people kallade i onsdags kväll lidingöborna till skallgång ute på Fågelöudde. En kvinna i 50-årsåldern hade i tisdags rapporterats försvunnen av anhöriga. 155 lidingöbor hörsammade kallelsen och kom till samlingsplatsen för att få instruktioner om hur de skulle gå tillväga för att på effektivaste sätt leta igenom terrängen.

En av de många grupper som gick skallgång ute på Fågelöudde. Foto: Susann ThorngrenEn av de många grupper som gick skallgång ute på Fågelöudde. Foto: Susann Thorngren Kvällens operative chef Eric Steijer med karta. Foto: Susann ThorngrenKvällens operative chef Eric Steijer med karta. Foto: Susann Thorngren

- Vi är mycket glada över det engagemang som lidingöborna har visat, sa kvällens operative ledare Eric Steijer när han slutligen fått iväg 13 grupper med mellan 10-12 personer i varje grupp. Utan sökarna är Missing people ingenting.

Vid de gruppvisa genomgångarna fick sökarna, iförda gula västar, veta hur de skulle förhålla sig till varandra i terrängen. I varje grupp finns en gruppledare som håller ordning så att medlemmarna i gruppen inte kommer för långt ifrån varandra. Varje grupp fick också en karta som visade vilket område de skulle genomsöka.

Stefan Johansson med sin specialtränade blandras Geisha. Foto: Susann ThorngrenStefan Johansson med sin specialtränade blandras Geisha. Foto: Susann Thorngren

- Vi poängterar att det ska vara totalfokus på sökandet, sa Eric Steijer. Man lägger inte ut på sociala medier vad man håller på med, man går inte och småpratar och man ringer inte kompisar.

Eric Steijer gjorde i sin genomgång också sökarna uppmärksamma på att de ska vara mentalt förberedda om eller när de gör fynd som kan anses vara av vikt i letandet.
- Vi hoppas naturligtvis alltid på det bästa och håller på så länge vi har människor ute i terrängen som letar. Vi har många timmars sökande framför oss, sa Eric Steijer.

Beredskap för att allt kan hända. Foto: Susann ThorngrenBeredskap för att allt kan hända. Foto: Susann Thorngren

Insatsen avslutades cirka klockan 22 utan att kvinnan hittats.

Text: Susann Thorngren

Dela Skallgång efter försvunnen kvinna

Kommentarer

Eric Steijer 2018-06-30 16:10

Det krockade inte med fotbollen Patric. Vi la det 18:30 just därför.

Patric Hillerudh 2018-06-29 04:01

Bra jobbat. Men det hade nog kommit fler om det inte krockat med fotbollen.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google