Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Skolstarten: 11 fortkörare

fredag 24 augusti 2018 20:46

INGA BOSTADSINBROTT UNDER AUGUSTI, HITTILLS. I veckan började Lidingö skolors hösttermin. Polisen gjorde en kontroll utanför Bodals skola, på Bodalsvägen morgonen den 22 augusti. Under drygt två timmar rapporterades elva hastighetsöverträdelser på 30-sträckan samt en olovlig körning.

- Under hösten fortsätter vi arbetet med trafikkontroller på Lidingö, inte minst vid skolor och förskolor. Vi kommer också vara vaksamma på s.k. felbeteenden i trafiken. Efterlysta hittas inte sällan just i trafikkontroller, och den som är på väg i bil för att exempelvis göra inbrott undviker miljöer där det ske polisiära trafikkontroller titt som tätt, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.

När det gäller bostadsinbrott på ön så har det hittills, mellan den 1 och 24 augusti, inte anmälts ett enda fullbordat bostadsinbrott eller försök till bostadsinbrott på Lidingö. I hela Stockholms län anmäldes under samma period 198 misstänkta brott som initialt betraktats som fullbordade bostadsinbrott.

Fredrik Wallén:
- Efter ett villainbrott på Sturevägen på Lidingö, som anmäldes för så länge sedan som den 16 juli, hittade polisen spår som kunde knyta en misstänkt gärningsman till brottet. Den misstänkte anhölls i sin frånvaro av åklagare. Han hade sannolikt lämnat Stockholmsområdet direkt efter brottet. Men greps av polisen i Helsingborg nu den 23 augusti. Efter inledande förhör beslutade åklagaren att anhållandet ska kvarstå.

- Natten mot den 20 augusti smög en berusad man in genom en öppen dörr i en bostad i Hersbyområdet. Han upptäcktes av de boende och avvek från platsen. Men han stal först en flaska sprit och misstänks också för misshandel genom att ha kopplat ett grepp runt halsen på en av de boende innan han avvek. Han upptäcktes sedan på morgonen den 20 augusti, fortfarande berusad, cyklandes i området. Polisen tillkallades och grep mannen. Mannen infördes till polisen för tillnyktring och ett efterföljande förhör.

Dela Skolstarten: 11 fortkörare

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-08-28 13:26

Är det bara jag som är upprörd över att polisen inte tog en förebyggande kontakt med 42-åringen och förhindrade brotten och att han inte blev häktad ? Trots låg brottslighet på Lidingö innebär det att otryggheten ökar ! Partierna ältar sina frågor i oändlighet men polisens uppenbara desinformation är uppenbarligen inget problem !

Om nu polisen skall vara synlig och göra det enklaste, alltså satsa på trafik, så är det väl rimligt att ägna sig åt framförande och identifiering av EU-mopeder , mopedbilar och Epa-traktorer som fullkomligt översvämmar Lidingö.Jag är övertygad om att det blir vägen att komma åt annan ungdomsbrottslighet !

Anders Bergstedt 2018-08-27 12:59

Den som greps i Helsingborg för villainbrottet på Sturevägen är den 42-åring som växt upp på Lidingö och under mer än 20 år gjort bostadsinbrott främst i Torsvik och i Hersby. Han blev anhållen i sin frånvaro av åklagare. Anhållandet kvarstod men sedan har han frigivits och förundersökningen återgått till polisen. Han är alltså på fri fot och kan "gratis" fortsätta att begå brott eftersom straffet ändå inte blir högre.


Inbrottet skedde inom den misstänktes ”revir” och på Bergsvägen var det villainbrott 2018-06-23. Det har varit inbrott i området tidigare i sommar men efter inbrottet på Bergsvägen har det INTE VARIT NÅGRA bostadsinbrott, vilket talar sitt tydliga språk! Polisen skyller alltid på utländska ligor men nu är det fullt klart att våra egna återfallsförbrytare står för hälften. 27-åringen blev ju i mars dömd till fängelse 2 år och sitter i fängelse. De utländska ligorna verkar just nu hålla sig borta från Lidingö!

Många artiklar har publicerats på Lidingösidan om 27-åringen och 42-åringen. Denne blev väldig uppmärksammad då han efter fyra inbrott i Torsviksområdet - samma dag - greps av boende på Skolvägen 2015-03-12 (sportlovsveckan)!

Jag har i andra media och på Lidingösidan riktat stark kritik mot att polisen inte berättar hela sanningen. De berättar inte att de andra brotten i Torsvik samma dag lades ner, inte vilka brott som 27-åringen och 32-åringen dömts för och nu inte att 42-åringen är på fri fot. Om man inte har hela den bilden förstår man inte heller allvaret då det gäller brott! Det är enklare för polisen att torgföra satsning på trafikbrott!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google