Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Södra Kungsvägen blir tillfällig vid Dalénum

fredag 11 november 2016 15:22

VÄGEN FLYTTAS. Nästa veckoslut, den 19 och 20 november, leds trafiken på Södra Kungsvägen in på en tillfällig väg i samband med bygget av rondellen vid Dalénum. Omläggningen pågår till sommaren 2017 och görs för att man ska bygga en gång- och cykeltunnel i höjd med det gula periskoptornet. Trafiksignalen vid denna passage är en av anledningarna till att trafiken flyter dåligt på vägen, speciellt under morgonens rusningstimme.

Omläggning av Södra Kungsvägens trafik. Illustration: Lidingö stadOmläggning av Södra Kungsvägens trafik. Illustration: Lidingö stad

Den provisoriska vägen får två körfält som nu, men hastigheten sänks från dagens 50 km i timmen. Det nuvarande övergångsstället flyttas ett tiotal meter österut, mot bergrummet och förses med trafikljus. För gående och cyklister anläggs en tillfällig väg. SL:s busshållplats, för buss 921 vid Aga station, flyttas närmare Willys. Där blir det ett nytt övergångsställe.

Det färdiga resultatet, vid årsskiftet 2017/2018. Illustration: Lidingö stadDet färdiga resultatet, vid årsskiftet 2017/2018. Illustration: Lidingö stad

Hela vägarbetet fortsätter till årsskiftet 2017/2018. När allt är färdigt finns en stor rondell där Södra Kungsvägen och Mjölksurrevägen möts, med in- och utfarter för bilar, gående och cyklister till Dalénum. Då är även den nya gång- och cykeltunneln under Södra Kungsvägen klar.

Klicka på bilderna så blir de större.

Dela Södra Kungsvägen blir tillfällig vid Dalénum

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google