Väder Lidingö

Lidingö söndag 16 maj 2021 v. 19

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Två restauranger på Lidingö nominerade

lördag 26 maj 2018 07:20

FINAL I SEPTEMBER. Uppdaterad. White Guide Junior och White Guide Senior heter två måltidstävlingar som vill lyfta fram allt det goda som görs i matväg på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade av White Guide under det senaste året och den 18 september avgörs den stora finalen i Göteborg. Två restauranger på Lidingö är nominerade i kategorierna "Årets skolrestaurang" respektive "Årets seniormåltid", nämligen Vittra skola och Siggebogården, se nedan.

White Guide premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 13 kategorier. Partners är Findus, Menigo, Mashie, Sodexo, Rational, HK Scan, Skånemejerier, KRAV, Oatly och Världsnaturfonden WWF. Även kocken Leif Mannerström, Göteborgs Stad, Göteborg & Co samt Bergkvist Publishing har bidragit på olika sätt.

- o - o - o -

Pressmeddelande från Sodexo 29 maj:

Två av Sodexos verksamheter på Lidingö har fått nomineringar i årets upplaga av White guide junior & Senior. Vittraskolan är nominerad till ”Årets skolrestaurang” och Siggebogården till ”Årets seniormåltid”. Båda verksamheterna drivs i nära samarbete med uppdragsgivarna.

Vittraskolan har ett välutrustat kök där Sodexo lagar mat och bakar bröd sedan tre år tillbaka. Skolan drivs av Academedia. Varje dag kan eleverna välja mellan två rätter varav av den ena är vegetarisk.

Måltiderna på Siggebogården är ett samarbete mellan Sodexo och Lidingö Stad. Kockarna på Sodexo lagar maten i köket på Siggebogården, och på avdelningarna serverar kommunens personal och ser till att det blir en trevlig måltidsupplevelse.

Det är så mycket mer än själva maten som påverkar måltidsupplevelsen och det har våra kunder förstått. Vi delar engagemanget för helheten och det finns en välfungerade kommunikationen mellan kunden, gäster, kockarna och annan måltidspersonal, säger Alex Espinoza, platschef Sodexo Lidingö.

Jurymedlemmarna i White guide Junior & Senior har besökt cirka 200 förskolor, skolor och seniorboende under året för att hitta de personer, skolor och boenden som bäst lever upp till krav om bland annat måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och engagemang. White Guide Senior och Junior är de enda tävlingarna i Sverige som bedömer helheten kring de offentliga måltiderna. Vinnarna presenteras i Göteborg den 18 september 2018.

Dela Två restauranger på Lidingö nominerade

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google