Väder Lidingö

Lidingö onsdag 1 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Tvist i byggbranschen anledning till mordet?

torsdag 7 juni 2018 16:45

STÄMNING INLÄMNAD. Under tisdagseftermiddagen sköts en 57-årig man ner utanför porten till sin bostad på Farkostvägen. Ett par timmar senare hade polisen gripit två män i 20-årsåldern när de kom gående på Gamla Lidingöbron. Den bil de flydde i, efter skottlossningen med automatvapen, hittades utbränd på Barkassvägen ett stenkast från mordadressen. Senare på kvällen greps ytterligare en person på annan plats. De tre sitter nu anhållna. Se Lidingösidan 5 juni.

Mycket tidigt startade diskussionen om att detta mord vara relaterat till bygg- och fastighetsbranschen. Idag har både Expressen och Tidningen Fastighetsvärlden artiklar som anknyter till dessa diskussioner.

"Den mördade mannen kopplas till ett byggföretag som ligger i tvist med ett välkänt fastighetsbolag", skriver Fastighetsvärlden och återger också ett samtal man fört med VD:n för fastighetsbolaget: "Det har upptäckts att det är för mycket kriminellt kring bolaget. Jag är chockad som alla andra. Det är väldigt beklagligt det som hänt. Det figurerar personer i dessa sammanhang som inte borde vara där."

Man refererar också till Expressens artikel om att det i mars månad förekom skottlossning vid en bostad på Gärdet där en annan medarbetare i byggbolaget bodde.

Enligt Fastighetsvärlden fick byggbolaget förra sommaren totalentreprenaden på att slutföra bygget av cirka 300 lägenheter i nordvästra Stockholm, värt ungefär 120 miljoner kronor. Den 23 april, stämde byggbolaget, via advokat, ett av fastighetsbolagets dotterbolag på 24 miljoner kronor i skadestånd eftersom man inte ansåg sig fått betalt för utfört arbete, något som fastighetsbolaget bestrider.

Även tidningen Byggvärlden har skrvit om mordet, se länk.

Dela Tvist i byggbranschen anledning till mordet?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google