Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Vårdnadsbidrag införs på Lidingö

fredag 18 april 2008 23:18

Vårdnadsbidrag införs på Lidingö från den 1 juli 2008 förutsatt att riksdagen fattar de nödvändiga besluten. Ärendet tas upp i kommunstyrelsen 5 maj.

Vårdnadsbidrag införs på Lidingö från den 1 juli 2008 förutsatt att riksdagen fattar de nödvändiga besluten. Ärendet tas upp i kommunstyrelsen 5 maj.

För Lidingös del skulle det skattefria vårdnadsbidraget uppgå till 3 000 kronor per månad för barn mellan ett och tre år, som inte har plats i förskoleverksamheten. Systemet gäller endast helt vårdnadsbidrag och kommer att hanteras av utbildningsnämnden.

Vårdnadsbidraget innebär att föräldern kan förvärvsarbeta och samtidigt uppbära vårdnadsbidrag om barnomsorgen ordnas på annat sätt. Däremot kommer vårdnadsbidraget inte att kunna kombineras med vissa bidrag och ersättningar, till exempel föräldrapenning och a-kassa.

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen om införande av en lag som möjliggör för kommuner att införa kommunalt vårdnadsbidrag. Riksdagen väntas fatta beslut den 20 maj 2008 och lagen ska träda i kraft 1 juli 2008.

Källa: Lidingö stads webbsida

Dela Vårdnadsbidrag införs på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google