Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Vernissage. Ulf Rollof. "Under"

lördag 5 april 2008 00:00

Ulf-Rollof Konstnären Ulf Rollof ställer ut “Under” på Millesgården, vilket är en bläckfisk man kan stå under.

Vårens och sommarens utställning i Konsthallen på Millesgården består av fyra skulpturer av konstnären Ulf Rollof. Utställningen invigs i dag.

Ulf-Rollof Konstnären Ulf Rollof ställer ut “Under” på Millesgården, vilket är en bläckfisk man kan stå under.

Vårens och sommarens utställning i Konsthallen på Millesgården består av fyra skulpturer av konstnären Ulf Rollof. Utställningen invigs i dag.

I entrén står skulpturen “Konflikt”, en klätterställning i armeringsjärn med skelettdelar i gips monterade över hela ställningen.

I den stora hallen möter en grön enorm inbyggd rutschbana, “Konstruktion”, som liksom för ner besökaren till hallens golv. Man behöver alltså inte gå nedför trapporna utan kan ta den snabba vägen, i tunneln, till en mjuk matta.

Ulf-Rollof, Konstruktion “Konstruktion” leder besökaren blixtsnabbt ner i den stora hallen, om man åker rutschbana i tunneln.

Ulf-Rollof-029 Genom “Konstruktions” stora öppning skickas besökarna ut i konsthallen…

Golvet i hallen kan betraktas som ett djupt hav med bläckfiskar. Ett av dessa vidunder har av Ulf Rollof gjutits i polyrethanplast till en skulptur, tre meter hög och fyra meter i omkrets. Uppbyggd på en stålställning bildar den ett slags skydd för betraktaren som enkelt kan gå in mellan de långa sugkoppeförsedda armarna. Och där står man då inne i “Under”, som givit namn till utställningen. Här finns också möjlighet för skolbarn att teckna sina egna upplevelser. Dessa teckningar ska pryda en av konsthallens väggar.

Ulf-Rollof, Äggbana Äggbana ser ut som en riktig berg- och dalbana. Men äggen rör sig inte.

I rummet med glasfönstret mot skulpturparken är verket “Äggbana” uppbyggt. De urblåsta äggen åker, i fantasin, berg- och dalbana på den stora stålställningen.

Ulf-Rollof, Äggbana 2 Ulf Rollof förklarar för de unga besökarna hur det hela är tänkt.

I ett rum visas en två minuter lång film, “Vi”, som pendlar mellan en byggarbetsplats och bläckfiskar i havet utanför British Columbia.

Utställningen pågår till den 27 augusti.

Dela Vernissage. Ulf Rollof. "Under"

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google