Väder Lidingö

Lidingö tisdag 22 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

17 barnfamiljer uppsagda

måndag 11 juni 2018 11:01

INTERPELLATION. Miljöpartiets Patrik Sandström har i en interpellation från 26 mars i år till omsorgs- och socialnämndens ordförande Birgitta Sköld (LP) ställt en del frågor angående uppsägning av bostadskontrakt för nyanlända som hänvisats till Lidingö. Bland annat vill han veta hur många nyanlända som sagts upp och hur många av dem som är familjer med barn. Han vill också veta att om det är några uppsägningar som inte gjorts på ett korrekt sätt.

I sitt svar till Patrik Sandström skriver Birgitta Sköld, att den 10 april sades 55 hyreskontrakt upp. Den 25 april avsåg teknik- och fastighetskontoret att säga upp ytterligare 16 kontakt, alltså totalt 71 kontrakt under 2018. Av dessa berör 17 stycken barnfamiljer och sammanlagt är 82 vuxna och 40 barn drabbade.

Huruvida någon överklagat sina uppsägningar till hyresnämnden har teknik- och fastighetskontoret ingen kännedom om. Däremot bedömer kontoret att samtliga uppsägningar gjorts på ett korrekt sätt.

Någon social eller medicinsk behovsbedömning avseende kontrakten kommer teknik- och fastighetskontoret inte att göra, skriver Birgitta Sköld i sitt svar på interpellationen.

Debatten i fullmäktige kring denna fråga äger rum nästa måndag, den 18 juni.

Text: Susann Thorngren

Dela 17 barnfamiljer uppsagda

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google