Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Anna R Kihlman: Jag lämnar mitt uppdrag som KSO den 31 juli

måndag 22 januari 2018 12:03

LÄMNAR FÖRE VALET. Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) meddelar idag att hon lämnar sitt uppdrag som ordförande för kommunstyrelsen på Lidingö, den 31 juli i år. I oktober förra året skrev hon på Lidingösidan att "jag kan inte tänka mig att vara en del av denna grupp och den politik som kommer föras under nästa mandatperiod". Den 9 september är det val i landet och hon lämnar sitt uppdrag så efterträdaren kan vara partiets frontperson under den lokala valrörelsen på Lidingö. Daniel Källenfors (M) meddelade redan i september förra året att han kandiderade som kommunstyrelseordförande på Lidingö. Det blir nu den moderata fullmäktigegruppen som utser efterträdare för tiden fram till årsskiftet 2018/2019.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman lämnar sin post som kommunstyrelseordförande på Lidingö den 31 juli i år.Anna Rheyneuclaudes Kihlman lämnar sin post som kommunstyrelseordförande på Lidingö den 31 juli i år.

Här är Anna Rheyneuclaudes Kihlmans uttalande:

Det går bra för Moderaterna i landet och i landstinget. Det är glädjande. Det går bra för Moderaterna på Lidingö också. Det är också mycket glädjande. Vi har tillsammans fattat många bra beslut under
mandatperioden.

Under min tid som kommunstyrelsens ordförande har vi hittills fattat beslut om att omstrukturera Lidingöhem. Vi har inlett arbetet med att effektivisera vårt stadshus och våra verksamheter. Vi har beslutat om att bygga en ny simhall. Vi har hanterat kriser. Vi har satsat historiskt mycket på skola och omsorg. Och nu har vi även sänkt skatten. Det är ett gott arbete.

Jag har tidigare aviserat att jag inte står till förfogande för omval till kommunfullmäktige och med det inte heller till kommunstyrelsen. Därför väljer jag att lämna mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande den 31 juli 2018 för att ge min efterträdare chansen att vara partiets frontperson under valrörelsen här lokalt på Lidingö.

Jag är mycket glad över de 7,5 år som jag har arbetat med politik på heltid på Lidingö. Jag tar med mig spännande erfarenheter och nyvunnen kunskap. Jag är djupt tacksam för det stöd och den uppmuntran jag fått från partivänner, Lidingöbor och tjänstemän i staden. Det kommer jag för alltid gömma i hjärtat.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman

Dela Anna R Kihlman: Jag lämnar mitt uppdrag som KSO den 31 juli

Kommentarer

Anders Wennberg 2018-01-22 20:32

Anna, lycka till med framtida utmaningar och även med tiden som KSO fram tills i sommar! Passa dock på att ta lite ledigt innan du hoppar på nästa grej :-)

Anders

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google