Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Avgiftsfri konfirmation i Lidingö församling

fredag 9 november 2018 10:20

BESLUT IGÅR. Vid torsdagskvällens sammanträde i kyrkofullmäktige i Lidingö församling beslöt man enhälligt att det från 2019 inte ska kosta något för dem som är medlemmar i församlingen och vill konfirmera sig. Lidingö blir därmed en av de få församlingar i stockholmsområdet som kan erbjuda gratis konfirmation.

Annika Persson (FiSK), Daniel Larson (S), Julian Kaijser (C) efter gårdagens möte i kyrkofullmäktige. PressbildAnnika Persson (FiSK), Daniel Larson (S), Julian Kaijser (C) efter gårdagens möte i kyrkofullmäktige. Pressbild

I ett gemensamt uttalande säger Socialdemokraterna, Fria liberaler i Svenska kyrkan (FiSK) och Centerpartiet:

För oss är barn och unga en självklar del av församlingens nutid. Vill vi att de beslut vi fattar gällande satsningar för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten ska ligga till grund för församlingens framtid. Inför kyrkovalet 2017 drev Socialdemokraterna, Fria liberaler i Svenska kyrkan (FiSK) och Centerpartiet att församlingen ska införa kostnadsfri konfirmation.

De unga är kyrkans framtid och nutid. Som ett led i att utveckla ett aktivt och inbjudande ungdomsarbete har vi verkat för att fler ungdomar ska bli konfirmerade på Lidingö. För att det ska lyckas får inte konfirmationsavgiften längre vara en kostnadsfråga eller utgöra ett hinder.

Därför är det oerhört glädjande att kyrkofullmäktige vid sitt sammanträde den 8 november enhälligt beslutat att avgiften på Lidingö församlings konfirmation tas bort från och med 2019.

Annika Persson (FiSK)
Daniel Larson (S)
Julian Kaijser (C)

Dela Avgiftsfri konfirmation i Lidingö församling

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google