Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

C: Staden måste införa ett trygghetsråd på Lidingö

fredag 15 december 2017 20:45

BROTTSFÖREBYGGANDE ANSVAR. Vid kommunfullmäktiges sista möte för året, på måndag, behandlas Centerpartiets motion "Trygg på ön", om att införa ett trygghetsråd på Lidingö. Centerpartiet menar i motionen att staden måste ta ett större brottsförebyggande ansvar. Tillsammans med trygghetsvakter skulle ett trygghetsråd vara ett steg i rätt riktning, för på Lidingö begås 9,2 inbrott per 1000 invånare vilket innebär att ön ligger på femte plats i BRÅ:s inbrottsstatistik, för hela landet.

Centerpartiets gruppledare Patrik Buddgård och Kent Björnberg, en av dem som undertecknat motionen, säger i ett pressmeddelande:
”Polisiär närvaro är en statlig angelägenhet. Men när staten bevisligen har svårt att tillsätta tillräckligt med poliser kan inte vi i kommunen ducka för vårt ansvar gentemot lidingöborna, framförallt gällande det brottsförebyggande ansvaret. Därför anser vi att både trygghetsråd och trygghetsvakter bör införas på Lidingö.”

Centerpartiet anser att det är bra att staden i budgeten för 2018 vill ha socialsekreterare vars inriktning är fältassistenter. Det är ett steg för att bättre kunna nå ungdomar som finns i riskzonen för brottslighet och droganvändning.

Tillsammans med trygghetsvakter, som Liberalerna föreslagit i en motion, vill Centerpartiet att stadens säkerhetsbolag får ett utvidgat ansvar att i tät samverkan med polisen prioritera resurserna på ett smart sätt till de områden som för tillfället är mest utsatta.

Dela C: Staden måste införa ett trygghetsråd på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google