Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

C: Lidingö behöver ett ambitiöst grönt ledarskap

fredag 29 juni 2018 11:58

MILJÖARBETET. Lidingö klättrar ordentligt i "Aktuell hållbarhets" årliga ranking "Sveriges Miljöbästa kommun 2018" och hamnar i år på plats 32 i landet vilket är en klättring med hela 70 platser, från nummer 102 förra året. Lidingö är nu också nummer 10 av länets 26 kommuner.

"Det är ett stort steg framåt. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Med ett grönare ledarskap i kommunen kan vi nå än högre", säger Centerpartiets gruppledare på Lidingö Patrik Buddgård i ett pressmeddelande.

"Det är ett klart steg uppåt för Lidingö vilket är kul! Vi ser dock att Lidingö har potential att nå högre. Vi vill höja ambitionen och inkludera FN:s Agenda 2030 i kommunens arbete. Idag saknar också Lidingö skarpa klimatmål. Vi vill att Lidingö ska vara fossilfritt 2040.”

Buddgård hänvisar till Centerpartiets lokala valprogram som bl.a. innehåller följande punkter:
Nytt hållbarhetsprogram byggd på FN:s agenda 2030, programmet bör tas fram i dialog med Lidingöbor och det lokala närings- och föreningslivet.
Mål att Lidingö ska vara fossilfritt 2040.
Utökat naturreservat vid Kottlasjön.
Åtgärder för att öka solenergin på ön genom att göra bygglovsansökan för solceller kostnadsfria, ta fram kriterier för när solceller ska kunna sättas upp utan bygglov i detaljplanelagt område, samt installera solenergi på kommunala byggnader.
Höja andelen ekologisk mat som kommunen serverar barn och äldre.

”Det är viktigt att sätta miljöarbetet på agendan. Miljöarbetet ska genomsyra kommunens arbete från upphandling till stadsplanering, från maten kommunen serverar till solceller på stadens byggnader. Lidingö har förutsättningar att nå topp 10 i rankingen, men då krävs ett nytt grönt ledarskap” säger Patrik Buddgård.

Länk till hela rankingen: http://kommunrankning.miljobarometern.se/hela-listan/

Dela C: Lidingö behöver ett ambitiöst grönt ledarskap

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google