Väder Lidingö

Lidingö torsdag 9 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

C: Stärk Lidingös närpolis

fredag 10 januari 2014 00:01

Polisen i Lidingö centrum. Arkivbild

Polisen i Lidingö centrum. Arkivbild

Centerpartiet på Lidingö anser att Lidingö med sina omkring 45 000 invånare ska ha en egen förstärkt närpolisstation, för att kunna medverka till att det ökade antalet brott på ön, främst då kvinnoöverfallen men även bostadsinbrott, klaras upp.

Centerpartisterna Kent Björnberg, ersättare i Polisnämnden, och Kent Ivarsson, oppositionsråd, menar att lidingöborna förtjänar en mer synlig närpolis, som också uppträder i uniform.
– Vi är övertygade om att poliser, närvarande i det lokala samhället, kommer att kunna medverka till att uppklarningen av lokala brott ökar. Dessutom tror vi att det är avgörande för att lidingöborna skall kunna återfå känslan av trygghet.

Centern vill att Lidingö stad ställer konkreta krav på en förbättrad polisnärvaro och bättre brottsbekämpning. Antalet personer som arbetar på Lidingös närpolisstation är 17, varav 8 i yttre tjänst i treskift. 80 procent av arbetstiden för dem i yttre tjänst är förlagd till Stockholm City, särskilt under sommarhalvåret. Detta är inte acceptabelt, anser Kent Björnberg och Kent Ivarsson.

Centerpartiet anser att Lidingö bör ha minst 10 personer i yttre tjänst på ön som då ska koncentrera sitt arbete på lokal närvaro. Polisen får då möjlighet att arbeta förebyggande, särskilt när det gäller ungdomars ökande användning av droger.

Det krävs krafttag för att införa ett narkotikafritt samhälle i samverkan med skolor, fritidsgårdar, socialtjänst, volontärer m.fl. säger partiets företrädare. Centern vill därför ha ett samarbete med Non Smoking Generation för att minska användningen av tobak redan i grundskolan, något som ofta blir entrén till användning av andra droger.

Dela C: Stärk Lidingös närpolis

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google