Väder Lidingö

Lidingö onsdag 28 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

C: Uppmuntra unga att bli entreprenörer på sommarlovet

tisdag 19 juli 2016 17:01

START 2017. Centerpartiet vill uppmuntra unga att utveckla sitt entreprenörskap. Därför föreslår man att Lidingö stad från nästa år ger 15-20 ungdomar chansen att bli "sommarlovsentreprenörer" och prova på att driva egna företag. Stadens insats skulle, förutom ett kontantbidrag på 2000 kronor, vara att erbjuda stöd, mentor och en utbildningsvecka i början av sommaren.

Rebecka Öberg, Centerpartiet, en av de två som skrivit motionen. ArkivbildRebecka Öberg, Centerpartiet, en av de två som skrivit motionen. Arkivbild

Över 60 kommuner i landet hjälper ungdomar att satsa på sina egna entreprenörsidéer med både handledning och startkapital i något som kallas för ”Sommarlovsentreprenör” eller ”Roligaste sommarjobbet”. Centerpartiet på Lidingö lämnade vid kommunfullmäktigemötet i juni in en motion om att även Lidingö borde införa detta koncept och då redan från sommaren 2017.

Patrik Buddgård och Rebecka Öberg som skrev motionen säger:
- Vi vill att Lidingö ska vara ett mecka för nyföretagande, där kul idéer blir verkliga företag. "Sommarlovsentreprenör" är ett bra sätt eftersom det inte kostar staden mycket men ger ungdomar kunskap om att driva ett företag, våga tänka kreativt och prova sina idéer. Förhoppningsvis kan det även ge lite extra i plånboken.

En grupp som motionärerna särskilt tänker på är de ungdomar som under sista året på Hersby gymnasium provat på att driva s.k. UF-företag, alltså Ung Företagsamhet.

Centerpartiet föreslår alltså att under första året ge 15-20 ungdomar chansen att vara sommarlovsentreprenörer. Om satsningen blir lyckad kan antalet platser ökas successivt kommande år.

Dela C: Uppmuntra unga att bli entreprenörer på sommarlovet

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google