Väder Lidingö

Lidingö torsdag 9 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

C: Vi lyssnar för att skapa bättre politik

torsdag 24 maj 2018 07:02

Vi bor på en unik plats som drivs framåt av engagerade medborgare med en stark känsla för hemorten. Men, som det ser ut nu bollas Lidingös företagare, som vill ha besked, runt mellan olika handläggare i stadshuset och idrottsföreningar, som själva vill finansiera träningsmöjligheter, får vänta långa tider på svar från kommunen. Fortsätter det så här är risken den att Lidingö varken blir hälsans eller företagarnas ö. Därför säger Patrik Buddgård (C) och David Hild (C): Vi måste få ett nytt ledarskap i staden, ett lyssnande ledarskap.

Under det gångna året har vi i Centerpartiet Lidingö träffat ett 40-tal av öns företag, föreningar och organisationer i serien ”Centern möter” för att höra om deras förutsättningar och utmaningar – möten som inspirerat den politik vi driver och som vi presenterat i vårt valmanifest. Behovet av en mer lyssnande stad och bättre förutsättningar för idrotten har återkommit i våra samtal.

Det är tydligt att vi bor i en unik del av Stockholm, en plats som drivs framåt av engagerade medborgare med en stark känsla för hemorten. Betydelsen av att staden bevarar och stimulerar denna drivkraft kan inte nog betonas. Öns politiker och tjänstemän måste vara tillgängliga, lyhörda och serviceinriktade, men tyvärr finns indikatorer på att staden misslyckas just på dessa områden.

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet för 2017 tappar Lidingö som mest i områdena ”Kommunpolitikernas attityder till företagande” och ”Tjänstemännens attityder till företagande”. Detta tapp fortsätter även 2018. Denna trend måste vända! Som en del i lösningen vill vi att dialogen med staden förenklas genom att företagare som behöver besked från staden inte bollas mellan olika handläggare utan får ”en väg in”.

Ett återkommande tema när vi träffat öns idrottsföreningar har varit bristen på träningsmöjligheter. Ofta har frågan blivit hängande hos kommunen trots påtryckningar och, i vissa fall, trots att föreningen själv är villig att finansiera lösningen. Ett stort tryck på öns föreningsliv är positivt och då måste staden svara upp med stöd för att möta behoven. Centerpartiet vill att våra barn och unga ska kunna prova på många aktiviteter så att de får möjlighet att hitta sina intressen. Därför är det viktigt att platsbristen byggs bort, till exempel genom byggandet av idrottscampus Högsätra.

Tar vi inte behovet av dialog med öns organisationer på allvar blir Lidingö varken hälsans eller företagarnas ö. Vi måste få ett nytt ledarskap i staden, ett lyssnande ledarskap.

Patrik Buddgård (C)
David Hild (C)

Dela C: Vi lyssnar för att skapa bättre politik

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google