Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Carl-Johan Schiller KD:s nya toppnamn på Lidingö

fredag 7 februari 2014 00:01

Carl-Johan Schiller är Kristdemokraternas nya toppnamn på Lidingö. Arkivbild

Carl-Johan Schiller är Kristdemokraternas nya toppnamn på Lidingö. Arkivbild

Carl-Johan Schiller blir KD:s nya toppnamn i kommunalvalet efter att kommunalrådet Jessica Sjöstedt i slutet på januari meddelade att hon helt lämnar politiken, se Lidingösidan 28 januari.

Under torsdagskvällen fastställde Lidingös Kristdemokrater namnordningen på valsedeln inför höstens kommunfullmäktigeval. Listan toppas av Carl-Johan Schiller, som bor i Torsvik.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få förtroendet att toppa listan. Det finns många angelägna frågor på Lidingö där Kristdemokraternas röst behövs, och gör skillnad. Därför känner jag mig laddad för uppgiften, säger Carl-Johan Schiller i ett pressmeddelande.

Carl-Johan Schiller är 24 år gammal och har suttit i kommunfullmäktige sedan valet 2010 då han genom många personvalskryss och starkt väljarstöd lyckades bli inkryssad från fjärde till första plats. Under mandatperioden har han även varit ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han studerar internationella relationer vid Stockholms universitet.

– De frågor som jag kommer att prioritera är förstklassig äldreomsorg och en bättre skola där alla barn, stora som små, blir sedda. Dessutom vill jag ha en mer förnuftig och ansvarsfull inställning till fortsatt exploatering på ön. Jag har bott på Lidingö hela mitt liv och ser fram emot att få arbeta allt vad jag kan för att vår ö ska bli en än bättre kommun att bo och leva i, säger Carl-Johan Schiller i pressmeddelandet.

Här är namnen på Kristdemokraternas lista till kommunfullmäktigevalet:
Carl-Johan Schiller
Thomasine von Essen
Dag Lofalk
Louise Angenfelt
Rickard Karlsson
Thor-Björn Schiller
Harald Strömfelt
Maria Kamari
Todd Winroth
Henrik Kaarme
Lita Shöyen
Jacob Haendler
Hans Christner
Lennart Rinder

Dela Carl-Johan Schiller KD:s nya toppnamn på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google