Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Centerpartiet saknar ett mellanalternativ

torsdag 19 november 2015 10:12

- Vi måste vara noggranna i beslut som rör skattebetalarnas pengar. Idag finns stora behov i kärnverksamheternas lokaler, i ny simhall och infrastruktur. Då måste vi se till att investeringskostnaderna inte skjuter i höjden. Därför vill vi se att ett mellanalternativ för stadshusutredningen som minskar investeringskostnaderna. Vi vill också att stadshusområdet samordnas med utvecklingen av centrumplanen, säger Centerpartiets Kent Björnberg, fullmäktigeledamot och Patrik Buddgård, gruppledare i ett pressmeddelande.

Centerpartiet vill att staden skjuter på investeringen i stadshuset (som behandlas på kommunfullmäktiges budgetmöte nästa vecka) så att den sker i samband med utvecklingen av Centrum. Man vill att staden under tiden tar fram ett bredare beslutsunderlag där flera alternativ undersöks och presenteras.

Partiet håller med om att det finns flera bra idéer och tankar i förslaget. Att stadshuset ska bli mer tillgängligt för medborgarna med till exempel bibliotek är bra, att stadens arbete kan effektiviseras genom mer ändamålsenliga lokaler där fler av stadens verksamhet kan få plats inom huset, är positivt. Men med tanke på de stora investeringsbehov Lidingö står inför behöver staden prioritera och minimera investeringskostnaderna.

Centerpartiet anser därför att det borde finnas fler än två alternativ för politikerna att välja mellan. Framförallt ett mellanalternativ där delar av fördelarna med det stora ombyggnadsalternativet kan uppnås till en mindre investeringskostnad. Detta genom att modifiera befintliga kontorslokaler i likhet med det öppna landskap som skapas hos planarkitekterna på miljö-och stadsbyggnadskontoret.

Dela Centerpartiet saknar ett mellanalternativ

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google