Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 juni 2021 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Centrumpartiet vill sätta byggandet i centrum

måndag 1 april 2013 00:01

Så här tänker sig Centrumpartiet att de nya kombinerade bostads- och parkeringshusen vid Torsvik skulle kunna gestalta sig. Illustration: Broxén arkitekter

Så här tänker sig Centrumpartiet att de nya kombinerade bostads- och parkeringshusen vid Torsvik skulle kunna gestalta sig. Illustration: Broxén arkitekter

Nytt parti. Lidingö är på väg att få ett nytt politiskt parti, Centrumpartiet. Sedan några veckor har en grupp lidingöbor intensivt diskuterat frågan om Centrum/Torsviks utbyggnad. Man anser att de fem förslag som presenterats är alltför begränsade. Gruppen vill ha en ordentlig utbyggnad för att spara på Lidingös grönområden.
– Om utbyggnaden i Centrum begränsas, som nu föreslagits, fortsätter den smygande s.k. förtätningen i det oändliga och då försvinner våra grönområden. Vi vill ha en rejäl och koncentrerad satsning nu, säger Esborn Svensson, som är gruppens talesman och partiets interimsordförande. Vi vill t.ex. att man bygger ett par ordentliga parkeringshus på den mark som frigörs när Lidingöbanan dras genom Centrum. På så sätt löser vi problemet för lidingöborna med infartsparkeringen i Ropsten, som försvinner om några år.

Centrumpartiet, vars slogan är “Med fokus på Lidingös bästa”, kommer under det närmaste året arbeta hårt för att bli det parti som många lidingöbor länge saknat – ett framtidsinriktat och engagerat parti.
– Vi är övertygade om att alltfler invånare på ön är trötta på det politiska stilleståndet. Den politiska majoriteten gör som den vill och oppositionspartierna orkar knappt försöka hitta några frågor att arbeta med. Vi fruktar även att de nya planerna för Centrum/Torsvik redan är bestämda och klara, och att folkomröstningen bara är till för att bekräfta detta. De som vill ha en ordentlig förändring får nu ett parti som kämpar fö detta, säger Esborn Svensson, och hänvisar till Centrumpartiet nya hemsida.

Har ert parti enbart bildats för att förespråka ett ännu mer utbyggt Centrum/Torsvik?
– Nej, självklart inte. Men det är den fråga som förenat oss i partigruppen, så här långt. Under året ska vi ta fram ett ordentligt program där även de sociala frågorna får stor plats. Det är viktigt att alla på Lidingö känner att de finns med i samhällslivet. Vi ska även belysa skolfrågor, transportfrågor och kulturfrågor och arbeta brett, för vi är övertygade om att vi behövs, säger Esborn Svensson.

Hur ska ni bli kända på ön?
– Flygblad, samtal i Lidingö Centrum, knacka dörr, diskussionsträffar, affischer, ja det finns många möjligheter att nå ut. Just nu är vi ett 20-tal aktiva medlemmar, alltså lika många aktiva som övriga partier på ön har. Men vi känner att vi är på rätt väg och att vi har något bra att arbeta för, nämligen Lidingös bästa.

Dela Centrumpartiet vill sätta byggandet i centrum

Kommentarer

Catrin 2013-04-03 14:16

Ibland är aprilskämt bättre än verkligheten. Vore härligt med ett nytt parti med fokus på viktiga hållbarhetsfrågor i kombination med tillväxt och ekonomi i balans…….! Tyvärr får vi väl fortsätta att dras med “betongmoderaterna” vid makten!?

Mikael 2013-04-01 18:10

Inte så långt ifrån vad Lidingöpartiet står för i termer av realism eller centern för den delen. Säger en del…

Anders Bergstedt 2013-04-01 10:31

Artikeln borde nomineras till humorpriset 1 april ! Det ligger absolut något i tankarna. Man kunde istället för höghusen bygga en fantastisk terrasstadsdel. Mars slog ju solrekord och där skulle man fånga det bästa !

Staffan Anderberg 2013-04-01 10:08

Underbart att just det jag drömde om att göra som kommunalråd på min tid, nu blir verklighet.

Harald Lirpa 2013-04-01 08:50

Äntligen ett konkret viljeyttring. Hoppas att de andra partierna äntligen känner hotet från en seriös aktionsgrupp och drar sig ur politiken… De har inte längre något berättigande att överhuvudtaget ställa upp. En enda kommentar har jag dock till förslaget. Bygg ett tredje höghus och skapa världens häftigaste äldreboende med allt från bingohall till gourmetrestaurang, biograf, boulebana och en scen där bortglömda 60- 70- och 80- tals artister kan underhålla de boende. Däremot är jag osäker på vilka som ska få bo där, många nu aktiva i befintliga partier får nog fortsätta drömma om Siggebogården, Silverhöjden m fl. Lycka till Esborn & Co.

Karin 2013-04-01 08:29

April april

Margareta 2013-04-01 05:56

April april ….

Helena du Rées 2013-04-01 01:46

Kunde ha gått på det om det inte vore för illustrationen av “Bronxén arkitekter” . April, april :)

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google